Kod Studentskog doma u Zagrebu srušio se nepoznati objekt iz zraka

U četvrtak nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb (blizu Studentskog doma Stjepan Radić) pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje prethodno dojavili  građani, javlja Jutarnji list.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Kako je tokom noći doznao Index iz dobro obaviještenih izvora, po dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tijekom očevida, na zagrebačkom Jarunu srušila se bespilotna letjelica.

Odgovor šta je zapravo palo na Zagreb možda je dao Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive.

Rogoway je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hravatske srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine.

Kako Index doznaje iz dobro obaviještenih izvora, s dva padobrana koji su pronađeni na dvije lokacije na Jarunu, više od kilometar od mjesta gdje je nastao veliki krater u zemlji, nisu se spustili ljudi, nego se vjerojatno radi o dijelovima letjelice u kojima su pohranjeni podaci.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene, stoji u priopćenju policije koja je zamolila medije na odgovorno izvještavanje i građane da nije dijele slike s mjesta događaja.

Na licu mjesta čak se mjerila i razina radijacije, ali kako javlja Jutarnji, nije se utvrdilo nikakvo povećanje.

Foto: Željko Puhovski/Cropix

Neslužbeno se doznaje i da se na dijelovima zrakoplova vidi crvena zvijezda i ruska ćirilica. Ta informacija nije potvrđena, ali o tome se naveliko govorilo dok je trajao očevid.

Policija je ogradila golemo područje oko Jaruna, nitko se nije smio približiti, a na terenu je i bila specijalna policija.

Stručnjak tvrdi: U Zagrebu se srušila sovjetska bespilotna letjelica stigla iz Ukrajine

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Gdje je onaj Plenkovic ??!! Saznali smo eto da hrvatska nema protuzracnu obranu i da nas NATO ne brani, ali ceka se izjava Plenkija koji je ponosan sto je na putinovom popisu.

  • Ma vidimo kako vijeli svijet ..koji je tako “slozan””stiti” Ukrajinu..u Americi je svaki vrag..oni bi da vladaju cijelim svijetom..e ne meRe..oni pricaju o demokraciji..a prije toliko gooodina hebali indijancima i crncima nanu..ali stici ce i njih ..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.