Kod spomenika poginulim braniteljima HVO-a, u Maglaju zapalili hrvatske zastave

U Maglaju su zapaljene zastave hrvatskog naroda u BiH, čime su nastavljene dugogodišnje scene zastrašivanja malobrojnih Hrvata u većinski bošnjačkim mjestima. Teško je proteklih godina naći općinu ili grad gdje je većinsko bošnjačko stanovništvo, a da nije napravljena šteta na simbolima hrvatskog naroda. Tako ih se zastrašivalo paljenjem zastava, razbijanjem spomenika, oskvrnjivanjem grobova ili, pak, vješanjem zastave Islamske države (ISIL).

U Maglaju, gdje se dogodio zadnji incident, zastave su postavljene u Novom Šeheru kod spomenika poginulim braniteljima HVO-a, a tu su od 17. studenoga ove godine. Zastave su preživjele tek 2 tjedna. Hrvata u Maglaju je, u odnosu na prijeratno vrijeme, čak za 75% manje, prenosi Večernji List.

(www.jabuka.tv) 


5 komentara

  • nije samo šešelj koji voli palit Hrvatske zastave ima ih još to ti je to ,,goji sirotu na svoju sramotu,, u ratu ih primi kao izbjeglice i renjene i daj im oružje dabi to oružje naknadno bilo okrenuto na hrvate ,ja kažem kad sve sagledam i događaje u hagu daj bože opet rata pa komu obojci komu opanci kad su nas optužili na pravdi boga onda samo tari sve pred sobom a u hrvacku nedat tako će im i biti.

  • to nam je hvala što smo primili tolike izbjeglice i ranjene i dali im oružje ,daj bože opet rata pa bi vidjeli ko bi ih više primio….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.