Kod Hadžića u eksploziji poginulo dijete iz Mostara? Ozlijeđena još 4 dječaka

U eksploziji za sada nepoznate naprave danas je u naselju Žunovnica u općini Hadžići poginula jedna osoba, a četiri su ozlijeđene.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo Irfan Nefić je u izjavi za Agenciju Fena potvrdio da je u eksploziji poginulo dijete, te da je svih četvero ozlijeđenih maloljetno (troje djece 2001. godište, te jedno dijete 1999. godište).

Prema neslužbenim informacijama djeca su se najvjerojatnije igrala u naselju kada su pronašla NUS (neeksplodirano ubojno sredstvo), nakon čega su ga aktivirala.

Četiri ozlijeđena dječaka su smještena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i imaju teške ozljede.

“Dječaci su rođeni 2001. i 1999. godine. Jedan ima intercerebralno krvarenje i bit će smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za neurokirurgiju gdje će mu se pratiti stanje, drugi ima frakturu zida očne orbite i smješten je na Kliniku za očne bolesti. Treći dječak ima ozljede abdomena i sada je u operacijskoj dvorani. Dječak koji je rođen 1999. godine ima ozljedu mekih tkiva nadlaktice i ramena i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju”, kazala je glasnogovornica KCUS-a.

Nešto prije 20 sati na lice mjesta stigli dežurna tužiteljica i sudski vještak medicinske struke dr. Hamza Žujo. Također, na lice mjesta došli su i krim – tehničari i forenzičari. Uslijedit će vanjski pregled tijela nastradalog dječaka, te izuzimanje tragova s mjesta tragedije, gelera i ostataka eksplozivnog sredstva.

Tijelo desetogodišnjeg dječaka koji je smrtno stradao u eksploziji tromblonske mine, vozilom “Pokopa” odvezeno je u patologiju Bare, gdje će prema potrebi biti obavljena obdukcija. Prema neslužbenim saznanjima do kojih je došao Bljesak.info smrtno stradali dječak je iz Mostara koji je u trenutku smrti boravio kod rodbine. (Fena | Bljesak.info)

(www.jabuka.tv | Foto: Klix.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.