Kobe Bryant je imao psa koji je slušao samo naredbe na hrvatskom – Jabuka.tv

Kobe Bryant je imao psa koji je slušao samo naredbe na hrvatskom

Povodom pogibije Kobea Bryanta u nedjelju u padu helikoptera The Athletic je objavio veliku priču o košarkaškoj legendi kroz oči jednog od njegovih najbližih suradnika.

U njoj doznajemo detalje iz Mambinog privatnog života, poput onoga da je imao psa koji je razumio samo – hrvatski jezik.

Mike Procopio bivši je skaut Boston Celticsa, koji je kasnije počeo surađivati s Bryantom kao njegov osobni videoanalitičar, iako su živjeli na različitim krajevima SAD-a.

Procopio je pričao kako ga je Kobe znao tražiti i u 2 ili 3 ujutro, na zaprepaštenje njegove supruge, koja bi htjela baciti telefon kroz prozor. Toliko su blisko surađivali.

Iako se njihova komunikacija većinom odvijala na daljinu, znali su se viđati i uživo, a jednom takvom prilikom Kobe ga je nakon treninga pozvao k sebi kući i otkrio mu kako je sam sebe naučio svirati klavir. Dok je Bryant svirao, Procopio je primijetio njemačkog ovčara koji je djelovao potpuno preplašeno.

Bojao se svega. Pitao sam Kobea što nije u redu s njegovim psom. Rekao mi je da ga je otkupio od DEA-e (agencije za borbu protiv droge, op.a.) i da sluša naredbe samo na hrvatskom. Kaže da ima hrpu naredbi, a da na jednu pas skače na tebe i uhvati te za vrat, ali ne stišće, nego to čini tek na sljedeću komandu. Rekao sam mu da je s***an, a on se počeo smijati: “Kao da ne znam”, prepričao je Procopio, prenosi Index.

U Athleticovom tekstu spominje se i da je Kobe, kad bi bio frustriran na parketu, psovao sam na sebe na raznim jezicima, nekad na španjolskom, nekad na hrvatskom. Više je puta i dokumentirano kako Bryant na terenu koristi naše psovke.

Na nedavnoj utakmici Lakersa i Dallasa Kobe je nešto dobacio Luki Dončiću iz prvog reda, na što se Dončić okrenuo, nasmijao i stisnuo mu ruku. Poslije je otkrio da mu je nešto rekao na slovenskom, ali i dodao da ne smije to javno prevesti, što definitivno navodi na zaključak da se opet radilo o nekoj psovki.

Kobe je bio pravi poliglot. Tečno je govorio talijanski jer je odrastao u Italiji, a dobro je znao i španjolski. Štoviše, često je sa stranim suigračima na terenu znao razgovarati na njihovom jeziku kako ih protivnici ne bi razumjeli.

Kobe “izvrijeđao” Dončića na slovenskom pa ga tražio fotografiju s kćerkom

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.