Knjižnica Ljubuški proglasila najčitatelje 2017. godine

U Knjižnici Ljubuški u četvrtak je upriličena svečanost proglašenja “Najčitatelj 2017.” u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja.

Mnogobrojne nazočne članove knjižnice, u uvodnom dijelu svečanosti, ponajprije je srdačno pozdravio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, koji je ujedno obrazložio ciljeve projekta “Najčitatelj” te kriterije prema kojima je Knjižnica Ljubuški odredila najčitatelje u naprijed spomenutim kategorijama.

“Cilj projekta ‘Najčitatelj’ jest promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, a dakako i kod odraslih, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva jest razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijeloga života, potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju. Prema statistici posudbe, knjižničarke su utvrdile identitete članova – najčitatelja, u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja, koji su posudili najveći broj knjiga tijekom protekle 2017. godine, te se pokazali vrijednim i marljivim članovima, koji su puno čitali i razgovarali o knjigama, tražili savjet pri odabiru naslova te pravodobno vraćali posuđene knjige”, kazao je Vizentaner.

“Najčitatelj 2017.” u kategoriji odraslih čitatelja je Olga Čuljak, dok je pak “Najčitatelj 2017.” u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški Marta Šaravanja.

Najčitatelji su dobili vrijedne nagrade. Naime, u kategoriji odraslih čitatelja nagrada je bio ručni sat, enciklopedija te besplatna članska iskaznica za 2018. godinu, a u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški nagrada je bio tablet, enciklopedija i besplatna članska iskaznica za 2018. godinu. Ujedno, prigodnim nagradama nagrađeni su drugoplasirani i trećeplasirani čitatelji u obje spomenute kategorije.

Nagrade je uručio ravnatelj JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški Ivan Bebek, koji je ujedno uputio čestitku nagrađenima.

Ujedno, ovom prigodom uručene su zahvalnice i besplatne članske iskaznice za 2018. godinu dugogodišnjim vjernim i marljivim članovima Knjižnice Ljubuški, a iste je uručila knjižničarka Vlatka Jurič.

Svečanost proglašenja najčitatelja, glazbenom točkom na gitari, uveličao je Toni Petrović, učenik Glazbene škole Ljubuški.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: