Knjige uz koje ćete uživati na plaži

Knjige su čovjekov najbolji prijatelj i bijeg od užurbane stvarnosti. U vrijeme godišnjih odmora donosimo vam 5 knjiga s kojima ćete zasigurno uživati u ljetnim danima provedenih na plaži!

Stiglo nam je i dugo očekivano ljeto, a samim time i vrijeme odmora i opuštanja. Mnogi se na plaži opuštaju uz ljepote književnosti, stoga smo vam mi pripremili popis knjiga koje ne smijete propustiti ovogodišnjeg ljeta.

On voli, ona voli 

Zabavan ljubavni roman Nicka Spaldinga koji će vas zasigurno nasmijati i pokazati vam ljubav i spojeve na malo drugačiji način. Spalding na izuzetno ciničan i humorističan prikazuje (ne)uspjele blind spojeve i njihove ishode s neočekivanim završecima. Glavni likovi su Jamie i Laura, koji tragajući za boljom polovinom idu iz goreg u gori spoj, nadajući se da će svaki idući put biti – onaj pravi.

Roman je pisan iz dvije perspektive – Jamieve i Laurine, pa vam upravo zbog toga pruža kompletan doživljaj i zasigurno golica znatiželju. On voli, ona voli izuzetno je pozitivan roman i definitvno će biti odlično društvo uz lijepe, tople ljetne dane provedene na plaži.

Trebao bi napisati knjigu o spojevima – , rekla mi je zaručnica…

-Ne mogu… –

-Spaldingu, nisi ti jedini koji je doživio katastrofalne izlaske i spojeve -, naglasila je. – Imam i ja neke o kojima bi mogao pisati. A sigurna sam da i tvoji prijatelji imaju slične priče. –

Pokazalo se da je imala pravo. Nakon nekoliko vinom natopljenih razgovora s raznim pokvarenjacima koje zovem prijateljima, imao sam dovoljno materijala za novu knjigu, glasi autorova bilješka.

Izvor: Znanje.hr

Gospodar prstenova – trilogija

Ne sumnjamo da ste već upoznati s Tolkienovim svijetom i dimenzijom, kao i zgodama Frode i njegove družine u borbi protiv zla moćnog Saurona. John R.R. Tolkien i njegova trilogija Gospodara prstenova odvest će vas u posebno Međuzemlje te ćete kroz putovanje istim upoznati prekrasni hobitski Shire, kraljevstva ljudi – Gondor i Rohan, vilenjački grad Rivendell, kao i mračni Mordor.

Sve što moramo odlučiti je što učiniti s vremenom koje nam je dano.

Prvi dio – Gospodara prstenova, Prstenova družina otkrit će vam tajne o prstenu, pustolovine Prstenove družine, hobita, Gandalfa i ostalih. Drugi dio – Dvije kule odvest će vas u nastavak Frodove i Samove avanture prema mračnom Mordoru i upoznati s novim likom – Gollumom koji uz sebe nosi dio povijesti o prstenu. Posljednji dio – Povratak kralja na spektakularan način prikazat će vam završnicu ovog legendarnog djela prepunog uzbuđenja.

 

Izvor: Knjiga.ba

Greška u našim zvijezdama / Krive su zvijezde

Emotivan tinejdžerski roman Johna Greena definitvno vas neće ostaviti ravnodušnima čak i ako niste tinejdžer. Roman prikazuje sudbinu dvoje mladih koji sa sobom nose teret lošeg zdravstvenog stanja, ali i stvaranje lijeoih zajedničkih uspomena.

Čini se da svijet nije tvornica za ostvarivanje želja.

Green nam je ovim roman poslao jednu snažnu poruku o životu, a ukoliko vas zanima što piše “između redova”, definitvno preporučujemo ovo djelo staro tek desetak godina.

Izvor:ljevak.hr

Ponos i predrasude

Klasik svevremenske spisateljice Jane Austen vratit će vas u davna vremena, čak rano devetnaesto stoljeće, dok će vas ironičan i humorističan ton knjige definitivno osvojiti.

Mašta dame je vrlo brza; iz divljenja u trenu skoči iz ljubavi, iz ljubavi u brak. 

Roman prati razvoj osobnosti Elizabeth Bennet, dinamične protagonistice knjige, koja uči o posljedicama brzopletih prosuđivanja i na kraju spoznaje razliku između površne dobrote i stvarne dobrote. Ovo klasično djelo je ispunjeno komedijom i njegov humor leži u iskrenom prikazu manira, obrazovanja, braka i novca za vrijeme ere Regency u Velikoj Britaniji.

Izvor:libri.hr

Koliba

Koliba je roman koji će vas oduševiti ili razočarati, ali je vrijedan čitanja. Glavni lik Mack u teškoj životnoj situaciji zbog gubitka kćeri Missy emotivno i duševno propada, postavljajući pitanje – Gdje je Bog u svijetu ispunjenom neizrecivim bolom? Koliba i događanja u istoj mu daju prave odgovore na to.

Ne zanemaruj čudo svojih suza. One su voda isceljenja i potok radosti. Ponekad su najbolje riječi koje srce može izreći.

Koliba je knjiga o takozvanom dvosmjernom putu praštanja. Daje odgovore na pitanja o milosti, praštanju, duhovnoj pripadnosti, ali i patnji.

Izvor:nemamtvpacitam.com

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.