Klemm na tribini u Mostaru: Za četnike imaju novca, a za HVO nemaju!

‘’Hrvatskoj ne smije biti prioritet agresorska vojska, dok s druge strane žele pripadnike HVO-a izbaciti iz prava. Kako za četnike imaju novca, a za HVO nema, kritizirao je danas u Mostaru Josip Klemm predsjednik Specijalne policije RH iz Domovinskog rata postupke sadašnje hrvatske vlasti. Ovo je ujedno jedan od razloga zašto već 55 dana branitelji prosvjeduju u Zagrebu.

O razlozima prosvjeda branitelja u Savskoj 66 danas su na tribini u Mostaru govorili Mladen Begić, ministar branitelja u Vladi ŽZH, Josip Klemm predsjednik Specijalne policije RH iz Domovinskog rata, Ante Deur predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Đuro Glogoški predsjednik Udruge hrvatskih ratnih i vojnih invalida prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima.

Tribina pod nazivom “Prosvjedi branitelja u Zagrebu” održana je u organizaciji Udruge specijalne policije HR HB i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru.

‘’Ne smijemo dopustiti zakonima da zavade hrvatske branitelje. Netko kroz materijalna sredstva želi posvađati branitelje. Jednima će dati, drugima će uzete. Ne dopustimo to’’, rekao je Klemm.

Đuro Glogoški ističe kako su naredbom Vrhovnog zapovjednika pripadnici HVO-a sastavni dio HV-a i da ne mogu biti izbačeni iz prava što hrvatsko ministarstvo branitelja novim izmjenama zakona pokušava učiniti.

Branitelji prosvjedima traže smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika ministra Bojana Glavaševića. Traže izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj bi tražili izjašnjavanje zastupnika o vraćanju u jedan zakon branitelja, uvrštavanje zakona u Ustav i već spomenuto reguliranje prava pripadnika HVO-a.

Svi su složni u tome da im je dosta ponižavanja i izjednačavanja žrtvi i agresora Domovinskog rata. Dosta je toga da se hrvatski branitelj poistovjećuje s onima koji su napadali Hrvatsku.

Po riječima predsjednika Udruge specijalne policije HR HB Zdenka Jurića, zagrebački prosvjedi branitelja se i dalje nastavljaju i trajat će sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

”Mi u potpunosti podržavamo zagrebačka prosvjede jer su to naši zajednički prosvjedi. To je zajednička borba HVO-a i HV-a, prije svega u izjednačavanju naše uloge u povijesti Domovinskog rata, kao i u izjednačavanju prava svih branitelja, i oni koji žive u BiH i Hrvatskoj, ali i u drugih zemljama”, kazao je Jurić za agenciju Fena.

Na kraju tribine Đuro Glogoški je pozvao sve braniteljske udruge da predlože i izaberu predstavnike koji će zajedno raditi na izradi prijedloga novog zakona.

(Fena)1 komentar

  • Treba vidjeti sa Čovioćem je li ovo uredu što je Klem rekao.Čovićevi savjetnici za pitanje branitelja ko da ih je Matić i Helez birali,toliko su prethodni 4 god.uradili za pripadnike HVO-e.Ali su reagirali na svaki napad na lik i djelo Čovića i HDZ-e.Branitelje mogu prestavljati samo ljudi koji su bili u ratu a ne političari.Pozdrav Klemu,Glogoškom,Mađi Begiću i svim pravim braniteljima,političare maknite od sebe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.