Klapa Dobrkovići velikim koncertom obilježila 20 godina postojanja

Klapa Dobrkovići proslavila je svoj 20. rođendan koncertom održanim u srijedu navečer u punom kinu Borak u Širokom Brijegu.

Uz klapu Dobrkovići, nastupili su klapa Arija iz Opuzena, klapa Trs iz Mostara te klapa Mir iz Međugorja.

Klapa Dobrkovići na koncertu je izvela šest skladbi: Na me pogled svoj obrati, Zvona moga grada, Zaspalo je siroče, Pismo ćali, Mojsije i Tamo da putujem dok će su gostujuće klape izvele po četiri skladbe.

Koncert je zaključen zajedničkom izvedbom pjesme ”Croatio, iz duše te ljubim”. Program je vodila novinarka Višnja Spajić.

Počeli smo, ‘ajmo reći slučajno. Današnji i tadašnji pjevači u klapi su voljeli pjevati i sastajali smo se. Usto smo bili crkveni pjevači i pjevali smo u dva glasa. Kada smo imali priliku sresti se s profesorom Živkom Ključom, počeli smo pričati o tome bismo li mi mogli pjevati. Prihvatio je izazov i počeo s nama raditi. Nismo znali kakvi su glasovi među nama i vremenom je on otkrio da imamo, recimo, izvanrednog prvog tenora i evo Žarko do da danas pjeva prvog tenora. Onda je otkrio našeg Mirka, basa i gitaristu, tako da smo se iskombinirali i posložili sve glasove te smo za jedno tri-četiri mjeseca mogli nešto otpjevati, rekao je uoči koncerta za portal Jabuka.tv jedan od osnivača klape Dobrkovići Ivan Spajić.

Ivan Spajić

U Hercegovini su se u posljednjih 20 godina pojavljivale brojne klape, ali rijetke su se održale.

Najteže je održati kontinuitet. Hvala Bogu mi smo se održali kao i naše kolege iz klape Bratovština iz Gorice-Sovića i zanimljivo je da smo utemeljeni iste godine odnosno 2004. godine. Mi smo prilično podmladili našu klapu, a nažalost dva člana naše klape su već pokojna. Kad smo se pojavili prvi put u javnosti, bili smo malo iznenađenje i pitali su nas koji su nam planovi. Rekao sam im tada nemamo nikakvih planova, da je cilj samo da opstanemo kao društvo i hvala Bogu uspjeli smo se tolike godine održati. Najbitnije je da mi funkcioniramo baš kao klapa i prijatelji. Onoliko talenta koliko nam je Bog dao – probamo to Gospodinu i vratiti, zaključio je Ivan Spajić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo, klapa Dobrkovići osnovana je 17. ožujka 2004. godine u Dobrkovićima. Utemeljena je na prijedlog Ivana Spajića i još nekoliko zanesenjaka, a posebno zaslužan za uspjehe klašpe je njezin voditelj, profesor Živko Ključe.

Živko Ključe (drugi slijeva)

Klapu čini 12 članova koji se sastaju najmanje jednom tjednu na probama, a kroz klapu Dobrkovići je u posljednjih 20 godina prošlo još desetak članova.

Članovi klape Dobrkovići

  • Prvi tenor: Žarko Perko
  • Drugi tenori: Živko Ključe, Marko Salavarda i Ivo Cigić
  • Baritoni: Josip Cigić, Grgo Hrkać, Filip Cigić i Ivan Lasić
  • Basi: Ivan Spajić, Tomislav Cigić, Martin Spajić i Mirko Cigić

U bližoj budućnosti sudjelovat ćemo na nekoliko klapskih događanja, a među njima su koncert u Međugorju kod klape Mir 14. lipnja te u Gorici-Sovićima kod Gruda 26. srpnja, rekli su ranije za portal Jabuka.tv iz klape Dobrkovići.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.