Klapa “Diva” rođendanskim koncertom oduševila Kino “Borak”

Klapa “Diva”u četvrtak je u Širokom Brijegu proslavila desetu obljetnicu osnutka.

Rođendanski koncert i promocija CD-a ove ženske klape privukli su veliki broj ljubitelja klapske glazbe, a izvedbe ove i gostujućih klapa oduševile su sve nazočne u prepunom Kinu “Borak”.

Klapa je koncert otvorila pjesmom “Majka Mari kose plela“, prema kojoj i prvi CD Klape “Diva”, izdan povodom 10. obljetnice osnutka, nosi naziv.

Klapa “Diva” na koncertu je izvela više pjesama, a nastupili su i njihovi gosti: Klapa “Bratovština” iz mjesta Gorica – Sovići te Klapa “Zvizdan” iz Posušja.

CD “Majka Mari kose plela” širokobriješke ženske klape izdala je hrvatska diskografska kuća Scardona, a na njemu se nalazi 10 pjesama različite kulturne baštine.

Ovaj CD Klape “Diva” potvrda je rada i ljubavi prema klapskom izričaju, istaknula je Željka Šaravanja vodeći program rođendanskog koncerta.

O Klapi “Diva”:

Od osnutka do danas, kroz Klapu “Diva” prošlo je 15 članica koje veže ljubav prema glazbi i vokalni stil klapskog izričaja. Svojom pjesmom članice Klape promoviraju Široki Brijeg, čuvaju hrvatski jezik i oživljavaju zaboravljene hercegovačke napjeve na nov način, blizak suvremenom čovjeku, pritom pazeći da ne narušavaju njihovu izvornost i autohtonost.

Klapa “Diva” 2014. godine osvojila je treću nagradu stručnoga žirija na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu, a iste godine osvojila je i drugu nagradu stručnoga žirija na Festivalu klapske pisme u Posušju. Usto, ova klapa je i ove godine na Međunarodnom festivalu u Perastu osvojila treću nagradu stručnoga žirija, dok je pjesma s kojom su nastupile u kategoriji Nova klapska pjesma – “Stoj vapore” – osvojila prvu nagradu za najbolju skladbu.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Već pri samoj najavi prvog samostalnog koncerta klape “Diva” iz Širokog Brijega, znala sam da će to biti prava “poslastica” za mnoge ljubitelje ovog žanra.
    Ova, po svemu izuzetna ženska klapa uspjela se nametnuti svojim izborom pjesama, koje potječu iz tkz. “narodnog blaga”, te ih je prilagodila novom izričaju.
    Klapa se uspjela održati punih 10 godina i to je za svaku pohvalu, kada se uzme u obzir da su sve članice klape supruge i majke sa svim svojim svakodnevnim obvezama… I zato im zaželimo još puno nastupa i nagrada, koje proističu iz njihovih festivalskih nastupa.
    Cure, samo naprijed !!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.