Kladioničarski skandal u Austriji, uvučeno više aktera s prostora Ex Yu

U studenom prošle godine austrijska policija uhitila je nekolicinu nogometaša zbog sumnje u namještanje utakmica u tamošnjem trećem nogometnom razredu, a od danas su suspendirani i neki od optuženih.

Među njima je i jedan igrač rodom iz BiH, jedan nogometaš koji ima državljanstvo Srbije, dok prezimena većine ostalih aktera, također, vuku korijene s prostora bivše Jugoslavije, prenosi 24sata.hr.

Robert Bencun, Ratko Buljić, Dejan Ćosić, Miloš Gicić, Bartolomej Kuru, Marjan Markić (Rođen u Brčkom), Dejan Nešović, Filip Petermann i Andreas Strapajević imena su nogometaša koji do daljnjeg ne smiju igrati, trenirati, niti obnašati bilo kakvu funkciju u nogometu, a suspenzija se ne odnosi na samo igranje u Austriji, već pod okriljem bilo kojeg drugog saveza.

Integritet u sportu je vrijedna imovina, bez obzira na ligu. Zbog toga smo se odlučili vrlo dobro proučiti te pratiti Treću ligu zbog potencijalno sumnjivih događanja od početka tekuće sezone, rekao je predsjednik Austrijskog nogometnog saveza Gerhard Milletich.

Zanimljivo, ali i logično, među optuženima su vratari, defanzivci i napadači (prema Transfermarktu), no ne i veznjaci, koji su dakako nešto dalje od gola pa tako manje izravno utječu na postignute golove. Također, nogometaši nisu igrali u istom klubu. Štoviše, svi su igrali u različitima…

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.