Kiša i tuča rashladile Hercegovinu, Široki Brijeg nakratko ostao bez električne energije

Nakon vrućih i suhih dana, u četvrtak popodne u Hercegovinu, ali i cijelu BiH, stiglo je pravo kišno osvježenje. U popodnevnim satima olujno nevrijeme praćeno grmljavinom, kišom i tučom poharalo je Hercegovinu.

Na petnaestak minuta bez električne energije ostalo je skoro cijelo gradsko područje Širokog Brijega te nekoliko okolnih sela.

U većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najmanja vjerojatnost za padaline je u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Vjetar većinom slab, uz grmljavinske oblake su mogući i jači udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stupnjeva, na jugu od 20 do 25 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 37 stupnjeva.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 17 stupnjeva, Drvar i Sokolac 27, Ivan-sedlo i Kupres 28, Sarajevo i Zenica 30, Jajce 31, Bihać, Goražde, Livno i Srebrenica 32, Sanski Most 33, Trebinje i Tuzla 34, Bugojno, Gradačac i Prijedor 35, Zvornik 36, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Neum 37, Stolac i Čapljina 38 i Mostar 40 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Slično kao u proteklom razdoblju, sutra će biti ugodnije tijekom jutra, a nakon toga sparno, uz izrazito visoku temperaturu.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj: