Kinodvorana u Grudama uskoro dobiva vlasnika

Dugo vremena je kinodvorana Grude bila u središtu pozornosti, a možda najviše zbog toga što je postajala nova građevina u središtu Gruda koja je bila kandidat za novu ruševinu. Srećom, Zavod za zapošljavanje je prije nekoliko tjedana renovirao zgradu tako da ona izvana sada izgleda odlično i spremna je za dobrodošlicu novom vlasniku.

Prema riječima djelatnika općinskih službi, pristigla je samo jedna ponuda i vjerojatno će ovih dana načelnik općine Ljubo Grizelj, pročelnici općinskih ureda i jedini ponuđač sjesti i dogovoriti suradnju. Iako mnogi naglašavaju da vrijeme nije dobro za ulaganja, ovakvu priliku ozbiljni poduzetnici nikad neće propustiti.

Za 300 konvertibilnih maraka mjesečno, vlasnik će imati kafić i vanjsku terasu koja je redovito bila popunjena. U sklopu kafića nalazi se kiosk, a s obzirom da se u samom središtu Gruda nalazi samo jedan, građani će biti i više nego zadovoljni. Onaj najvažniji prostor je zasigurno kinodvorana sa 150 sjedećih mjesta. U njoj su se kroz proteklih godinu i pol dana održavale razne priredbe, a zahvaljujući pok. načelniku Viktoru Mariću, nijedan se važan društveni događaj nije naplaćivao, stoga je događanja bilo više nego inače. U izjavi za Večernji list u prosincu 2011. pok. načelnik je kazao kako će maksimalna cijena najma dvorane biti 50 KM po satu, što na ruku ide brojnim kulturnim udrugama, ali i organizatorima drugih događanja. Posljednji prostor je onaj iza zida kinodvorane, a svojedobno se koristio za računalnu učionicu.

S obzirom da se radilo o dva natječaja, samo jedna konkretna ponuda je premali broj. Iako se spekuliralo o tome da je natječaj namješten, sad je potpuno jasno da se radilo samo o “seoskim pričama” jer, kako su nam priopćili u Općini, stigla je jedna osoba koja živi u Drinovcima, općina Grude, i dala konkretnu ponudu za najam dvorane, a, kako sada stvari stoje, ta bi osoba uskoro trebala postati njen vlasnik. Mnogi se slažu da je bilo vrijeme da najaktualniji prostor u središtu Gruda ponovno bude u funkciji. U općini Grude su istaknuli da su od samoga početka željeli izići u susret zainteresiranima. Bilo je onih koji su se raspitivali, a i onih koji su odustajali bez nekog posebnog povoda. Na kraju je na stolu općinskih ureda ostala samo jedna konkretna ponuda, koja će, prema svemu sudeći, uskoro biti realizirana.

VL | foto: jabuka.tv

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.