Kina odobrila testiranje potencijalnog cjepiva protiv koronavirusa na ljudima

Kina je odobrila testiranje na ljudima potencijalnog cjepiva protiv koronavirusa koje je kultivirano u stanicama insekata, objavila je to lokalna vlast u jugozapadnom gradu Chengduu.

Reuters piše da se Kina nalazi usred globalne utrke razvoja isplative cjepiva u svrhu zaustavljanja pandemije koronavirusa.

Korištenje stanicaa insekata za razvoj proteina za cjepivo protiv koronavirusa prvo u Kini bi moglo ubrzati proizvodnju na veliko, rekla je gradska vlast u Chengduu u najavi na društvenoj mreži WeChat.

Cjepivo koju je proizvela bolnica Zapadna Kina pri Univerzitetu Sichuan u Chengedu, odobrila je Nacionalna uprava za medicinske proizvode, kako bi ušla u fazu kliničkog ispitivanja.

Testiranje na majmunima je pokazalo da cjepivo prevenira SARS-CoV-2 bez vidljivih nuspojava.

Kineski znanstvenici već vode istraživanja barem još osam potencijalnih cjepiva protiv koronavirusa koja se nalaze u različitim stadijima kliničkih ispitivanja, prenos Klix.ba.

Strane kompanije, poput njemačke BioNTech i američke Inovio Pharma, također surađuju s lokalnim kompanijama kako bi testirale svoje eksperimentalne vakcine u Kini.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.