Kim Jong-un: Sjeverna Koreja je spriječila da koronavirus uđe u zemlju

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un rekao je na sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije da je Sjeverna Koreja spriječila da koronavirus uđe u zemlju, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Temeljito smo spriječili upad zloćudnog virusa i zadržali stabilnu epidemiološku situaciju unatoč svjetskoj zdravstvenoj krizi, što je sjajan uspjeh, kazao je Kim Jong-un.

Upozorio je i pozvao stanovnike Sjeverne Koreje da ostanu “maksimalno oprezni”, stoji u objavi KCNA.

Sastanak politbiroa dolazi u trenutku kada mnoge zemlje ublažavaju blokade, unatoč tome što se svijet ubrzano kreće prema sumornim brojkama od 10 milijuna potvrđenih i pola milijuna umrlih od koronavirusa.

Sjeverna Koreja ponovno je otvorila škole, no zadržala je zabranu javnih okupljanja i propisala obvezno nošenje maski na javnim mjestima, kazao je u srijedu dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Iako ta država još uvijek nije potvrdila nijednu zarazu, njeno ministarstvo zdravstva prijavilo je da su do sada 922 osobe testirane negativno. Stotine ljudi, uglavnom onih zaposlenih u lukama ili na granicama, redovito je u karanteni na promatranju.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.