Kilometarske kolone na granici s Hrvatskom

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH na graničnim prijelazima Doljani, Ivanica i Prisika, na izlazu iz naše zemlje, odnosno ulazu u Hrvatsku, zadržavanja su od 1,5 sat do 2 sata.

Podsjećamo, GP Gabela Polje od jučer je privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je crveno upozorenje za područje cijele BiH zbog visokih dnevnih temperatura zraka, tako da i mi iz BiHAMKA-a apeliraju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju da prave češće pauze. Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići zbog deminiranja terena u vremenu od 8 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Usporeno se saobraća na dionicama na kojima se odvijaju radovi na cestama, a gdje je postavljena privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

(www.avaz.ba)

Komentiraj: