KIA zabilježila rast globalne prodaje u veljači

Kia Corporation izvještava da su u veljači širom svijeta ukupno prodali 210.177 vozila, što je povećanje od 7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prošli mjesec najprodavaniji model Kije bio je sportski terenac Sportage, koji je bio prodan u 26.790 primjeraka, kojem su najbliže bili još jedan SUV Seltos (ne prodaje se u Europi) s prodanih 26.619 primjeraka, te Rio, koji je kao hatchback i limuzina našao 18.417 kupaca.

Prodaja u Južnoj Koreji je zabilježila 37.583 vozila, što je 31 posto više nego u veljači 2020. godine. Ovaj izuzetan skok može se pripisati teškoćama u proizvodnji koje je lani prouzrokovala pandemija Covid-19, ali i vrlo dobroj prodaji velikog jednovolumena Carnival i limuzine K5, prenosi Klix.ba.

U odnosu na veljaču 2020. godine je prodaja izvan Južne Koreje zabilježila rast od 2,9 posto na ukupno 172.594 vozila, a najtraženiji su bili modeli Sportage, Seltos i Rio.

Unatoč zahtjevnoj globalnoj poslovnoj situaciji, koja je posljedica godinu dana pandemije, Kia će i dalje biti fokusirana na implementaciju srednjoročne i dugoročne poslovne strategije “Plan S”, osvježene u veljači ove godine.

Pored toga Kia će se više posvetiti povećanju prodaje i profitabilnosti. To će joj omogućiti novi modeli, uključujući Kijin prvi isključivo baterijski električni model EV6 i limuzinu K8, koja će graditi na uspjehu prethodnice K7.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.