Kek: Utakmica protiv Hrvatske za mene je posebna samo po jednoj stvari – Jabuka.tv

Kek: Utakmica protiv Hrvatske za mene je posebna samo po jednoj stvari

Hrvatska i slovenska reprezentacija odigrat će u srijedu s početkom u 20:45 sati prvu utakmicu kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Igrat će se u Ljubljani.

Utakmicu su sa slovenske strane najavili izbornik Matjaž Kek i kapetan reprezentacije Jan Oblak.

Malo je vremena za pripremu, no ne treba gubiti energiju na te stvari. Pripremamo se na uobičajen način za utakmicu protiv Hrvatske i siguran sam da ćemo odigrati dobro. Hrvatska ima izgrađenu reprezentaciju koja ima rezultat, koju kolega Zlatko Dalić odlično vodi i koja je ostala u skupini A Lige nacija u konkurenciji jakih momčadi.

Kvalitete hrvatske reprezentacije ne treba posebno isticati. Ne možemo reći da će biti dovoljno ako krenemo na glavu, moramo razmišljati o tome kako ćemo igrati, kako ćemo podići kvalitetu svoje igre. Bit će premalo da budemo samo borbeni, moramo biti i organizirani, usredotočeni i moramo znati što učiniti kad i sami imamo loptu. Mislim da u ovoj reprezentaciji još ima puno potencijala, ali igrat će momčad koja nastupa u skupini C Lige nacija protiv drugoplasirane reprezentacije s prošlog Svjetskog prvenstva. Takva je momčad uvijek izazov i dodatni motiv. Želim da razmišljamo pozitivno i da imamo zdrav sportski optimizam i želju za uspjehom, kazao je Kek koji ne smatra da je to što je dugo radio u Hrvatskoj prednost koju može iskoristiti.

Ne, ne mislim tako, ali veselim se što ću se vidjeti s ljudima koji su bili dio moje svakodnevice.

Pitali su ga je li mu ova utakmica posebna.

Za mene to nije posebna utakmica ni po čemu osim po tome što igramo protiv sjajne momčadi, a ja nisam niti izbornik koji će se prije početka kvalifikacija zadovoljiti trećim, četvrtim ili nekim slabijim mjestom. Treba skupljati bodove na svakoj utakmici, a bodovi protiv Hrvatske vrijede koliko i protiv nekih slabijih momčadi. U nogometu je sjajno to što se može pobijediti i momčad koja je na papiru jača od vaše. Jednostavno želim da pozitivno razmišljamo, da je u nama želja i zdravi sportski optimizam, zaključio je, prenosi Index.

Oblaka su tijekom konferencije za medije pitali kako igrati protiv Hrvatske i koliko će mu nedostajati podrška s tribina.

U utakmicu moramo ući borbeno i agresivno i truditi se učiniti sve što je moguće. Ako učinite dovoljno, ishod će biti pozitivan, ako ne učinite dovoljno, onda neće, izjavio je Oblak pa nastavio:

Vjerujem da ćemo igrati kao da igramo pred punim tribinama. Najveća kvaliteta ove reprezentacije zasigurno je timski duh i ono što smo izgradili kroz prethodne kvalifikacije i u Ligi nacija. Ovaj timski duh možda je malo nedostajao prethodnih godina, ali sada smo svi zajedno ne samo na igralištu već i u hotelu i u svlačionici. Svjesni smo da samo na taj način Slovenija može nešto napraviti i vjerujem da je pred nama svijetla budućnost.

(www.jabuka.tv | Foto: EPA)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.