KBC Split dobiva dva nova važna centra

U splitskom KBC-u u četvrtak su potpisani Ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za Centar za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu s dnevnim bolnicama i Centar akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom, priopćili su iz KBC-a.

Centar za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu s dnevnim bolnicama (SKZZ) bit će namijenjen pružanju zdravstvene skrbi bolesnicima koji ne moraju biti hospitalizirani. Cilj je da pacijenti tijekom jednog dana obave sve preglede i pretrage te dobiju upute i terapiju, a ukupna površina planirane nove zgrade poliklinike iznosi više od 26 tisuća metara kvadratnih.

Centar akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (CAM) realizirat će se kao dogradnja uz postojeću zgradu stacionara. U njoj će se smjestiti svi sadržaji za zbrinjavanje akutnih i životno ugroženih bolesnika, a uključivati će i Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. Ukupna površina planirane nove građevine iznosi 20.500 metara kvadratnih, navodi se u priopćenju.

Ravnatelj splitske bolnice dr. Julije Meštrović je istaknuo kako je to značajan događaj i realizacija objekata dugoročno bi odredila kvalitetu zdravstvene zaštite građana.

Pripremna dokumentacija za oba centra financira se putem bespovratnih sredstava europskih fondova u visini većoj od 2,7 milijuna eura, a nakon konačne izrade idejnog projekta predat će se zahtjev za lokacijsku dozvolu, najavili su iz bolnice.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.