Kažnjeni Posušje i Široki, najgore prošao Velež

Disciplinska komisija NS Bosne i Hercegovine nije imala milosti prema klubovima na startu nove sezone.

FK Velež je kažnjen sa ukupno 14.000 KM kazne zbog dvije utakmice, protiv Zvijezde 09 i GOŠK-a. Za utakmicu protiv Zvijezde 09 Rođeni su “kraći” za 6.500 KM i to zbog prekršaja iz člana 58. i člana 59. Stav 1. Točka a), Disciplinskog pravilnika NS BiH (slaba organizacija utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava), prenosi Sport1.

Za utakmicu protiv GOŠK-a dobili su još 7.500 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. točka a) i člana 83. stav 1. točka d), Disciplinskog pravilnika NS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije).

Posušje je kažnjeno sa 6000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. točka a) i člana 83. stav 1. točka d), Disciplinskog pravilnika NS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije) na utakmici protiv Širokog Brijega.

Sarajevo je nakon utakmice protiv Sloge iz Doboja kažnjeno sa 4000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. Točka a) i člana 79., Disciplinskog pravilnika NS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i neizvršavanje odluke nadležnog organa).

Od kažnjenih, najbolje je prošao Široki Brijeg koji je kažnjen sa 2000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. točka a) Disciplinskog pravilnika NS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava), na utakmici protiv Posušja.

(www.jabuka.tv | Foto: HŠK Posušje)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.