Katić, Čović, Pravdić i Bošković obišli Stolačku obilaznicu

Andrijana Katić
Na poziv stolačkog gradonačelnika Stjepana Boškovića federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u utorak je s predsjednikom HNS-a BiH Draganom Čovićem i ravnateljem JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem posjetila Stolac.

Katić, Čović i Pravdić obišli su u potpunosti završenu dionicu poznatu kao Stolačka obilaznica, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Ta iznimno važna dionica izgrađena na području stolačke industrijske zone, proteže se od ulaska u urbano područje grada, kroz obližnje Vidovo polje, a novim mostom prelazi preko rijeke Bregave i spaja se na cestu M-6, na mjestu gdje je već izgrađena trokraka raskrsnica.

Napokon gotova Stolačka obilaznica

Uz most na Bregavi na obilaznici se nalaze i tri kružna toka, a još jedan izgrađen je na križanju ulica koje vode ka središtu Stoca, ali i Bileću.

Obilaznica spaja dvije magistralne ceste M-6 i M-17.3 Stolac – Neum.

Gradonačelnik Bošković istaknuo je da će izgradnjom obilaznice biti omogućeno neometano odvijanje prometa za sve kategorije vozila. Tako vozači više neće morati prolaziti kroz centar Stoca i usku gradsku zonu koja, kako je kazao, nije zadovoljavala ni osnovne uvjete za sigurno odvijanje prometa, pogotovo ne za autobuse i teretna vozila.

Otvorena rekonstruirana cesta Stolac – Ljubinje

Izgradnjom zaobilaznice, automobili na putu prema Neumu neće morati prolaziti kroz Stolac čime će se spriječiti stvaranje velikih gužvi, naročito tijekom turističke sezone, dok će ova obilaznica uvelike olakšati i put iz Mostara prema Neumu.

Također, Stolac ima značajnu ulogu i u dijelu izgradnje autoceste na Jadransko-jonskom koridoru, s obzirom na to kako dionica u FBiH ide od Stoca do interregionalnog čvora Počitelj. Trasa autoceste se prostire iza naseljenih mjesta i prelazi preko rijeke Bregave i magistralne ceste M6 Čapljina – Stolac.

U Neumu predviđaju odličnu postsezonu

Gradonačelnik Bošković zahvalio je ministrici Katić na posjetu, uz zajednički zaključak kako je ovo samo jedan u nizu od sastanaka čiji će krajnji cilj biti što bolja prometna povezanost krajnjeg juga Federacije BiH, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: HDZ BiH)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.