Katar zabranjuje registracijske tablice s logom SP-a

Katarsko ministarstvo unutarnjih poslova podsjetilo je u nedjelju na Twitteru na “zabranu kopiranja i lijepljenja logotipa Svjetskog nogometnog prvenstva na registracijske tablice automobila” nakon što je održana posebna dražba tablica.

Glavna uprava za promet navodi da su tablice s logom Svjetskog prvenstva posebna verzija koja se izdaje pod posebnim uvjetima u dogovoru s FIFA-om, za novoregistrirana vozila i za posebne tablice koje se prodaju na aukciji, piše ministarstvo.

Na aukciji krajem svibnja prodano je 50 registarskih tablica s logom SP 2022., koji će se u Kataru održati od 21. studenog do 18. prosinca. Najskuplji, s brojevima 811118, prodan je za 1,8 milijuna katarskih rijala (480.000 eura).

FIFA je vrlo stroga po pitanju intelektualnog vlasništva, u vezi s nezakonitom upotrebom logotipa turnira i imidža Svjetskog prvenstva.

Prva uhićenja zbog prodaje na društvenim mrežama krivotvorenih proizvoda (majice i kape s logom Svjetskog nogometnog prvenstva 2022.) obavljena su 10. svibnja.

U prosincu su vlasti posjetile tvornicu za proizvodnju parfema koji se trebao staviti u bočice s logom Svjetskog prvenstva, javila je Hina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.