Katar inaugurirao posljednji stadion za Svjetsko prvenstvo

Stadion Lusail, posljednji od osam stadiona na kojem će se igrati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Katru, službeno je otvoren u petak susretom između klubova prvaka Saudijske Arabije i Egipta, Al Hilala i Zamaleka.

Prijateljska utakmica, nazvana Lusail Superkup, posljednji je test pripreme stadiona prije Svjetskog prvenstva, izjavio je glavni direktor organizacijskog odbora Yasir Al-Jamal.

Prema riječima organizatora, Lusail koji ima zlatni okvir i kapacitet od 80.000 sjedećih mjesta, najveći je stadion na svjetskom prvenstvu i rasprodan je.

Smješten u novom gradu Lusail, 20 km sjeverno od glavnog grada Dohe, stadion će ugostiti deset utakmica, uključujući finale Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u arapskom svijetu, od 20. studenog do 18. prosinca.

Stadion Lusail, čija je izgradnja koštala gotovo 700 milijuna eura, inspiriran je igrom sjena i svjetla koja karakterizira tradicionalni lampion ‘fanar’, preciziraju organizatori.

Prije ove službene inauguracije, tamo je 11. kolovoza organizirana utakmica prvenstva Katra između Al-Arabija i Al-Rayyana.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.