Kardinal Puljić: Gdje god se možemo podijeliti, podijelili smo se; tri Hrvata, četiri stranke

Svetište sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca i ove je godine pohodilo više tisuća ljudi na uočnicu blagdana sv. Ivana Krstitelja.

Podmilačje je jedno od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u BiH. Tu se od polovice XV. stoljeća, kad je svetište utemeljeno i sagrađena sada obnovljena crkvica, svake godine uoči i na spomendan sv. Ivana Krstitelja, 23. i 24. lipnja okupljaju tisuće vjernika, svečevih štovatelja i hodočasnika iz BiH, Hrvatske i drugih država svijeta.

Svetu misu je predslavio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji se osvrnuo na riječ slogu za koju je kazao kako je danas vrlo rijetka riječ.

Tamo gdje nema interesa, nema ni sloge. Interes stvara nekakvu slogu. Treba nas posložiti ljubav prema Kristu, domovini, svome narodu, kazao je kardinal Puljić govoreći o podijeljenosti. 

Tako je tužna ta poslovica koja je nastala na tri Hrvata i četiri stranke. Gdje god se možemo podijeliti, podijelili smo se. Ne samo da smo se podijelili, nego to smatramo uspjehom demokracije. Ovih dana bih začepio uši da ne čujem što se sve govori, kazao je kardinal Vinko Puljić snažno naglašavajući kako imamo za zadaću poći putem iskrenog dijaloga.

Na sam spomendan sv. Ivana Krstitelja, 24. lipnja, jutarnje mise su u 7 i 8.30 sati, dok je svečano središnje misno slavlje u 11 sati koje će predslaviti fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.