KARATISTI „HERCEGOVINE- ZAGREB „JOŠ JEDNOM POKAZALI DOMINACIJU

Iako je i ove godine kao i prethodne pobjednik u muškoj seniorskoj konkurenciji odlučen za „zelenim stolom“ u režiji vrhovnog suca Mateše, ukupni dojam je više nego dobar.

Jučer je u Nedelišću održano ekipno Prvenstvo Hrvatske u borbama za uzraste kadeta, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Članovi K. K. Hercegovine-Zagreb osvojili su 1zlatnu i 4 brončane medalje. Nažalost ni ove godine nije prošlo bez sudačke kuhinje i ovo je definitivno alarm da se neke stvari moraju i trebaju promijeniti. U polufinalnom meču koji je bio finale prije finala između Hercegovine-Zagreb i Samobora odlučila je jedna nerazumna odluka koja se duboko kosi sa etikom sporta i sportskog natjecanja. Nakon što je meč završio neriješeno nakon 5 borbi te se očekivao 6 ekstra meč koji će odlučiti pobjednika uslijedila je žalba Samobora na odluku 5 suca u borilištu. Žalba je upućena vrhovnom sucu natjecanja Tiboru Mateši koji je samostalno odlučio da je došlo do pogreške, pogazio odluku suca u borilištu te je naknadnim, izmišljenim poenom Samobor pobijedio. Treba naglasiti da su suci meča svoj posao odradili na visokoj profesionalnoj razini i bez zamjerki, međutim ovaj autokratski način koji je Mateša uzeo pravdu u svoje ruke je još jedna pljuska karate sportu. Upravo zbog toga mrvica moralnosti od strane gospodina Mateše bila bi podnošenje ostavke i napuštanje funkcije kojoj očito nije odrastao,a propusti koji se konstantno događaju odraz su takvog načina njegovog rada.Njegov način odlučivanja pomalo podsjeća na neka vremena jednoumlja i autokracije. Još više straši pomisao da možda sve ovo što se dogodilo na zadnja dva natjecanja nije samo puka slučajnost.

Reuzltati:

Kadetkinje kluba u sastavu( Prga, K.Zovko, J.Zovko, i Sivrić) osvojile su na suveren način zlato pobijedivši u tri meča svoje protivnice. Ženska seniorska ekipa u sastavu ( Martinović, Trošelj i Križan), kao i muška ekipa u sastavu (Zoričić, D. Vučić, Miloš, Bešenić, M. Vučić, Tikvan, Grubić i Begić) okitila se broncom. Za završetak uspješnog dana pobrinuli su se juniori ( Josić, Jelić, Kvesić i Mucić) i juniorke ( Jelić, Sivrić, Zovko i Planinić) koji su također osvojili brončane medalje.

Ovo je bio još jedan uspješan nastup na izmaku sezone, ali i poticaj za nadolazeću sezoni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.