Karate klub Široki Brijeg uspješan na Zagreb festu

U nedjelju je u Zagrebu završio Zagreb fest, koji je održan u popularnoj dvorani “Kutija šibica”, a nastupilo preko 800 natjecatelja svih uzrasta iz desetak zemalja s najboljim nacionalnim selekcijama.

Medaljom je turnir otvorila najmlađa članica Bruna Ćorić koja je pokazala zavidnu želju za pobjedom i osvojila broncu. Iako se očekivalo još medalja od mladih nada, nažalost nije bilo više odličja,a najbliže je bila Magdalena Buhač koja je poražena u borbi za medalju kao i Marija Kordušić i Antonija Šaravanja.

Međutim, sve su nadoknadila braća Kvesić kojim je odlazak u Zagreb očito dobro sjeo. Najprije je Ivan Kvesić osvojio zlato u kategoriji mlađih seniora u kategoriji -84 kg, a sat vremena kasnije ostvario je još jedan izvrstan rezultat osvojivši broncu u seniorskoj konkurenciji u kategoriji -84kg.

Zato je njegov brat Anđelo Kvesić protutnjao kategorijom seniora -84kg i u finalnoj borbi pobijedio predstavnika Srbije rezultatom 3:2.

Treba istaknuti da je dan prije u spektaklu „Sudara gradova“ Anđelo nastupio u ekipi selekcije Zagreba koja je osvojila ovaj prestižni turnir, a njegova pobjeda od 8:0 protiv Mađarskog predstavnika bila je jedna od ključnih u ostvarenju pobjede. Snimku ovog spektakla moći ćete vidjeti iduću nedjelju na HRT-u.

Uspješan niz nastavila je Tina Marić koja je u kategoriji mlađih seniorski do 21 godine osvojila broncu.

Treba spomenuti uspjeh njihovih seniorskih klupskih kolega iz K. K. „Hercegovina-Zagreb“ na ovom turniru. Maša Martinović 1 mj. seniorke +68 kg, Anamarija Križan 1. mj. ml. seniorke +68 kg, Ivan Zoričić 1mj seniori +84 kg, Antonio Josić 2. mj. U21 +84kg i Stjepan Bešenić 1.mj. seniori -60kg.

Sve ovo ulijeva nadu da će se u klubu radovati nakon što izbornici muške i ženske seniorske reprezentacije objave popis putnika za predstojeće SP u Njemačkoj, stoji u priopćenju Karate kluba Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.