Karate klub Hercegovina-Zagreb osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske

Najljepši božićni poklon priuštili su sebi i svojim trenerima članovi Karate kluba Hercegovina-Zagreb osvajanjem čak sedam državnih medalja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke te ekipnom seniorskom prvenstvu koje se protekla dva dana održavalo u Rijeci. Ukupno su osvojene četiri zlatne, jedna srebrna i dvije brončane medalje.

Prvi put u povijesti osvojen je naslov ekipnih prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. Muška ekipa u sastavu Logarušić, I. Kvesić, A. Kvesić, Zoričić, Vučić, Martinac i Josić bila je superiorna u odnosu na konkurenciju. U finalu su pobijedili prošlogodišnje prvake, ekipa Sokola iz Splita rezultatom 3:0 (1. meč: A. Kvesić-Martić 5:1; 2. meč: I. Kvesić-Pernuš 8:1 i 3.meč Zoričić-Živković 2:1).

Ovaj rezultat ostati će upisan zlatnim slovima u anale kluba. Ženska ekipa u sastavu Martinović, Križan, Čatlak i Marić okitila se broncom u ženskoj seniorskoj konkurenciji.

U teškoj kategoriji, seniori +84 kg, zlatnom medaljom se okitio Anđelo Kvesić. U istoj kategoriji brončanu medalju je osvojio Robert Šaravanja, a srebro A. Josić. Anđelo je u dva dana pokazao karate dostojan medalje na EP, a njegova stabilnost i kvaliteta bili su presudni u osvajanju ekipnog naslova. Anđelo je vodio ekipu do pobjede.

U kategoriji -75 kg, naslov je uzeo Ivan Martinac ostvarivši 3 uvjerljive pobjede, dok je kategoriji seniorke +68 kg zlatnu medalju osvojila Anamarija Križan. Ivan se na ovaj način okitio šestim naslovom zaredom.

Tim su ova dva dana vodili trener D .Vučić i sportski direktor B. Vujičić, koji nisu krili zadovoljstvo uspješnim završetkom sezone.

“Dan prije osigurali smo tri putnika za predstojeće Europsko prvenstvo za mlađe seniore u Švicarskoj koje će se održati u drugom mjesecu. Naša tri prvaka su pokazali zavidnu razinu vrhunskog karatea i s pravom se od njih mogu očekivati medalje europskog sjaja”, priopćeno je iz Karate kluba Hercegovina-Zagreb.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.