Karačić i Marković složni: Respekt Vitezu, bodovi Širokom

Nakon katastrofalnog ispanja u prvom pretkolu Europske lige od malteške Birkirkare, Široki Brijeg se okrenuo novoj sezoni Premijer lige BiH u kojoj se po prvi put natječe 12 klubova.

”Plavo-bijeli” s novim trenerom Brankom Karačićem otvaraju sezonu u nedjelju protiv Viteza – kluba kojeg je do kraja prošle sezone vodio upravo Karačić.

”Respektiram momčad Viteza. Dobro poznajem igrače. To su vrlo karakterni momci. Poštujem ih, ali mi se moramo postaviti kao favoriti u ovoj utakmici i preuzeti odgovornost za uspjeh. Neosporno je kvaliteta na našoj strani. No, čeka nas težak posao, jedna opasna utakmica. Prva utakmica je uvijek teška, nepredvidiva. Pred nama je veći pritisak. Volio bih zato da prvu utakmicu igramo vani. Ali, kad je tako kako jest, poduzet ćemo sve na terenu da odigramo kvalitetno i pobijedimo, rekao je Branko Karačić u najavi utakmice za Sportske novosti.

Momčad Širokog Brijega, prema posljednjim podacima Transfermarkta, vrijed 6,4 milijuna eura, a najskuplji igrač je Stipo Marković koji je procijenjen na 500.000 eura. Ukupna vrijednost 12 klubova Premijer lige BiH iznosi 60 milijuna eura, a najskuplje je Sarajevo čiji igrači vrijede 12,4 milijuna eura.

Najskuplji igrač Širokog Brijega Stipo Marković u najavi utakmice kazao je da bi pobjeda protiv Viteza donijela samopouzdanje pred utakmicu sa Slobodom.

”Razmišljamo isključivo o Vitezu. Poštujemo ih svakako, no mi smo u toj utakmici favoriti, igramo pred našim navijačima i vjerujemo u osvajanje sva tri boda. Naš trener dobro poznaje momčad Viteza, jer ih je trenirao prošlu sezonu i sigurno će nam u pripremi utakmice dati korisne informacije kako se postaviti i kako pronaći put do pobjede. Pobjeda protiv Viteza donijela bi nam samopouzdanje pred utakmicu sa Slobodom koja će sigurno biti pravi ispit za nas, istaknuo je lijevi bočni Širokog Brijega Stipo Marković u razgovoru za Sportske novosti.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Sam početak teksta je gospodo novinari je katastrofalan,šta će tek napisati škotski novinar vezano za FC Harts i,kada vi ovako pišete.Imate mogućnost i trebate kritizirati svaku lošu predstave Širokog,ali i tražite i uzroke loših igara.Nemojte štediti igrače, pogotovo trenere ali ni vrlo loš rad uprave,jer Široki je u nekoj vrsti agonije a izlaz se ne nazire.Istina bilo je pojedinih bljeskova,ali budimo realni sa ovim igračkim kadrom i načinom kako su vođeni mislim da su postigli maximum i nisu zaslužili stalna kažnjavanja od uprave,već obrnuto.

  • za “privalj 5”: Hearts je truba od ekipe. Nije to onaj Hearts od prije deset godina. A i Široki je još veća truba po igri protiv Birkirkare. Ekipa je oslabljena, ali igrači koji su ostali nemaju kvalitete. Branko će sigurno iskopati puno, ali ni on nije svemoguć ako nema igrača.

Komentiraj: