Zagreb: Dvije osobe poginule u strašnom nevremenu

Jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom zahvatilo je oko 16:00 sati Zagreb, a na zapadu grada uočeno je kako su letjeli limeni krovovi i padala stabla.

U velikom nevremenu poginula su dva muškarca, a više je ozlijeđenih osoba, potvrdila je Hini Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Imamo dvije muške osobe koje su umrle uslijed pada stabala. Imale su višestruke ozlijede glave, rekla je Hitrova.

Dodala je da se na zavodu rade specifikacije, ali da na području cijelog grada ima veći broj ozlijeđenih osoba, a neke su vrlo teško ozlijeđene.

Žena poginula tijekom nevremena u BiH

Jak vjetar nosio je limene krovove u zagrebačkom naselju Voltino, lomio je granje i rušio stabla.

Portal Jabuka.tv dobio je snimku na kojoj se vidi kako pliva Ilica.

Vatrogasci su poručili kako su zaprimili veliki broj dojava građana. Prema njihovim dojavama, neki dijelovi grada ostali su bez struje. Povremeno se čuju i sirene vozila hitnih intervencija koja odlaze na teren.

Sve linije gradskih hitnih službi trenutno su zauzete ogromnim brojem poziva, izvijestio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te apelirao na građane da ih zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde.

Zbog nevremena su sve linije različitih gradskih hitnih službi, od vatrogasaca do hitne pomoći, trenutno zauzete ogromnim brojem poziva. Molimo Zagrepčane da u ovom trenutku zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde, dok se situacija ne stabilizira, napisao je Tomašević na Twitteru.

(www.jabuka.tv)