Kaos u frankfurtskoj zračnoj luci: Policija zbog drona obustavila sve letove

U ponedjeljak je zračna luka u Frankfurtu preventivno zatvorena, na nekoliko sati, jer je u u blizini objekta uočena bespilotna letjelica koja je mogla ugroziti sigurnost i život putnika.

Još se ne zna radi li se o smišljenom napadu ili nečem drugom.

To je priopćila njemačka savezna policija dodavši kako se najvjerojatnije radi o dronu te da tragaju za počiniteljem i pokušavaju detektirati njegove motive.

Trenutno nema polijetanja i slijetanja, priopćila je, između ostalog, tamošnja policija na Twitteru.

Naime, pilot jednog zrakoplova prilikom slijetanja prijavio je kako je uočio dron iznad južnog dijela zračne luke oko 11:15 sati. Nadležne službe ubrzo su pretražile čitavo područje uz podršku helikoptera, a zbog toga je nekoliko letova otkazano ili presumjerno u druge zračne luke.

U jednom se avionu kojem je putovanje zbog ove izvanredne situacije otežano nalazio i guverner njemačke savezne Države Sjeverne Rajne. On se, javljanju njemački mediji, vraćao sa službenog puta iz Izraela.

Nije trebalo dugo čekati da svjedoci nesvakidašenjeg događaja detalje objave na društvenim mrežama.

Tako se u jednom trenutku na Twitteru pojavilo mnoštvo fotografija, videa i izjava putnika koji su negodovali zbog otkazivanja letova i poremećaja u rasporedu, a što će rezultirati gubitkom vremena, dodatnim čekanjem i kašnjenjem.

Mnogi putnici žalili su se na Twitteru i zbog toga što su sve informacije doznali upravo s društvenih mreža i medija, a ne od ovlaštenih osoba i službi u samoj zračnoj luci, prenosi Večernji.hr.

Inače, zračna luka u Frankfurtu jedno je od najvažnijih prometnih čvorišta u Europi i svijetu koja na dnevnoj bazi bilježi oko 180.000 putnika. Od frankfurtskog aerodroma prometniji su samo oni u Londonu, Parizu i Amsterdamu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.