Kantautor duhovne glazbe posjetio grob našeg kolege Marija Pinjuha

Kantautor i učitelj duhovne glazbe Josip Ćulumović iz Zagreba napisao je u ožujku 2019. godine prekrasnu pjesmu “Zoveš me Isuse”.

A godinu i pol kasnije istu pjesmu je objavio nakon tragične smrti našeg kolege novinara Marija Pinjuha i spot je posvetio upravo njemu.

Josip Ćulumović videospot za pjesmu “Zoveš me Isuse” posvetio našem kolegi Mariju Pinjuhu

A lijepa priča dobila je ovih dana svoj nastavak. Naime, Josip je boravio u Međugorju te je u petak gostovao u emisiji “Agape” koju uređuje i vodi fra Mario Knezović.

Iste večeri, Marijev otac Ante javio se Josipu sa željom da posjeti njegovu obitelj u širokobriješkom selu Mokrom te da se uživo upoznaju dok je još u Hercegovini.

Naravno da sam se odazvao pozivu tog divnog čovjeka i njegove supruge. Bili smo zajedno na Marijevu grobu te poslije oko dva sata u razgovoru kod njih doma. Divim se snazi vjere tih roditelja i Božjoj ljubavi u njihovoj teškoj situaciji. Mario Pinjuh je inače bio jedan izuzetno vrijedan momak, pun ljubavi za sve koje je susretao.

Jako je volio novinarstvo i tradicijsku kulturu. Plesao je folklor i čak vodio djecu u njihovom folklornom društvu. Svi koji su ga poznavali bili su dodirnuti svetošću ovog mladića. Hvala ti Gospodine što si mi dao priliku upoznati Marijeve roditelje i podijeliti s Njima i bol i radost, napisao je Ćulumović u svom osvrtu na Facebooku.

Kazao je i kako je u vrijeme Marijeva boravka u bolnici molio za njegovo ozdravljenje, ali da je Gospodin imao druge planove.

Ono što sam tada učinio bilo je da sam mu posvetio svoju autorsku pjesmu “Zoveš me Isuse”, istaknuo je.

Svoju objavu završio je riječima časne sestre Ivane Pavle Dominković.

“Nepodijeljena radost postaje manja.
Nepodijeljena tuga postaje veća.
Nepodijeljena ljubav polako nestaje.”

Podsjetimo, dragi kolega Mario Pinjuh prerano nas je napustio 12. rujna 2020. u svojoj 31. godini života. A Josip je ranije izjavio kako tekst pjesme “Zoveš me Isuse” ima puno simbolike kada nas je Mario napustio, jer nas Gospodin poziva da ga slijedimo i u životu i u prelasku u vječnost.

Portal Jabuka.tv je u vlastitoj produkciji snimila dokumentarni film ”Čuvamo ti ton” posvećen našem prerano preminulom kolegi Mariju Pinjuhu.

Čuvamo ti ton: Pogledajte film u čast Marija Pinjuha

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/Josip Ćulumović)