Kanibal iz Bosanske Krupe danima jeo meso mrtve majke?

Horor od kojeg se ledi krv u žilama dogodio se u naselju Baštra između Bosanske Krupe i Bužima. Kako doznaje Dnevni Avaz, Sabahudin Velić (33) prekjučer se iz Bosanske krajine Škodom dovezao do Sarajeva i iz ulice Hamdije Kreševljakovića mobitelom pozvao policiju i rekao da je sjekirom ubio svoju 60-godišnju majku Nasihu, te je pozvao da dođe po njega.

Nakon toga, na prijavljenu lokaciju upućena je policijska patrola koja je s velikim oprezom pristupila osumnjičenom i uhitila ga. Kada su ga doveli u stanicu, Sabahudin je, doznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, potpuno hladan rekao da je majku zaklao i da je prepolovio njezino tijelo.

Kako je saslušanje odmicalo, istražitelji su čuli detalje zločina koji ih je jako potresao. Naime, osumnjičeni je na šok istražitelja kazao da je desetak dana sjekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak, navodno, izrezao, zapalio, a potom zakopao na različitim lokacijama oko kuće.

Istražitelji nisu mogli vjerovati što čuju pa su isprva njegove izjave uzeli s rezervom. Kako je otkrio izvor blizak istrazi, kada su Sabahudina upitali zašto je ubio majku, on je rekao da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči inaredili mu da to učini!

Nakon ove jezive izjave sarajevski policajci su odmah kontaktirali kolege iz MUP-a USK, koji su cjelu noć provjeravali vjerodostojnost izjave kanibala, a u međuvremenu je i njegov brat V. I. nazvao pripadnike MUP-a USŽ, te kazao da sumnja da je Sabahudin ubio majku i da mu je to saopćio putem telefona prije nego što se predao policiji.

Tijekom noći Sabahudin je prevezen u Bosansku Krupu, gdje je odveden na rekonstrukciju zločina da bi pokazao gdje se nalaze dijelovi tijela njegove majke, ali se nije mogao sjetiti točnih lokacija. Nekoliko bagera prekopavalo je okolinu kuće Velića i šire područje, a jučer popodne pronađeni su dijelovi tijela nesretne žene.

Mještani su verbalno i fizički napadali novinarske ekipe koje su pokušavale snimiti očevid. Kada su krajiški istražitelji i tužitelji shvatili s čim se suočavaju, zatvorili su šire područje i zabranili svaki pristup mjestu zločina.

Dežurni tužitelj rukovodio je očevidom, koji je trajao cjeli dan. Sarajevski policajci su mu dostavili službenu zabilješku, kao i prvu izjavu osumnjičenog.

Kako neslužbeno doznaje Dnevni avaz, Velić, navodno, pati od određene duševne bolesti. On je nakon rekonstrukcije odveden u Tužiteljstvo USŽ, gdje je ponovno saslušan. Tužitelj je naredio i njegovo timsko psihijatrijsko vještačenje, da bi se utvrdilo je li uračunjiv.

(www.jabuka.tv) 

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.