Kampanja Young Heroes ulazi u samu završnicu

Helen Doron English uči djecu komunicirati na engleskom jeziku, no naš trud nikako ne završava tu. Nastavljamo pomicati granice edukacije te djecu učimo bitnim vrijednostima poput brige o drugima, zajednici i svijetu oko njih kako bi postali bolji i angažiraniji građani svijeta. O tome svjedoči i Young Heroes, globalna kampanja edukativne grupe Helen Doron, koja ohrabruje djecu da pronađu junaka u sebi i pokrenu pozitivne promjene!

Učenici iz Helen Doron Široki Brijeg su u okviru te društveno-odgovorne kampanje organizirali humanitarni koncert za rehabilitacijski centar „Marija – naša nada“, jedino mjesto u našoj županiji koje provodi program podrške njihovim vršnjacima s poteškoćama u razvoju. Koncert je nadmašio sva naša očekivanja; djeca, njihovi roditelji, kao i svi oni koje smo pozvali da se uključe u ovaj humanitarni događaj su pokazali veliko srce, te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Naš sjajni voditelj Marinko Karačić na pozornicu je ispratio Mokarske tamburaše, Hrvatski cheerleading klub Široki, Klapu Dobrkovići, HKUD Uzarići i Mažoretkinje Široki, a tu je bio i jedan poseban gost, klaun Peter „Pepe“ Stoyanov koji nas je došao podržati i razveseliti čak iz Bugarske.

Družili smo se s nogometašima NK Široki Brijeg, pjevali, plesali, dijelili nagrade na tomboli te zajedničkim snagama prikupili 1330 KM donacija koje su proslijeđene centru “Marija – naša nada”. Osim novčane potpore, cilj projekta je bilo i podizanje razine svijesti o naporima koji su potrebni kako bi centar “Marija – naša nada” ostvario svoju viziju – djeca s poteškoćama u razvoju aktivno uključena u zajednicu.

Naši prijatelji iz produkcije Kadar su cijeli događaj zabilježili kamerama jer je projekt natjecateljskog karaktera. Video uradak koji prati razvoj i implementaciju ideje naših učenika možete naći na službenoj stranici projekta: http://www.helendoron.com/youngheroes. Glasovanje za najbolji video uskoro završava, a žiri će između onih s najviše glasova izabrati pobjednike i dodijeliti novčane nagrade.

Eventualna novčana nagrada u cijelosti ide rehabilitacijskom centru „Marija – naša nada“. Široki Brijeg se trenutno nalazi na odličnom 7. mjestu od 145 Helen Doron škola iz 25 zemalja koliko ih sudjeluje u ovom projektu. Prvih 20 projekata ulazi u finale u kojem žiri nosi 60% odluke, a glasovi publike 40%. S obzirom na plemenitu svrhu, kvalitetu spota i trenutni broj glasova, škola u Širokom Brijegu, odnosno centar „Marija – naša nada“, ima velike šanse dobiti jednu od nagrada.

Još nije kasno da podržite naše mališane i njihov projekt! Glasovati možete na službenoj stranici projekta na sljedeći način:

1. Kliknite na link: http://www.helendoron.com/youngheroes/projects
2. Choose a Country: Bosnia and Herzegovina
3. Potražite projekt BENEFIT CONCERT FOR MARIJA – NAŠA NADA
4. Kliknite VOTE
5. Pozovite prijatelje da učine isto

Hvala vam na podršci i svakom vašem glasu.