Kamenjem na srednjoškolce u Mostaru, petero ozlijeđenih

Pet učenika srednje Mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru ozlijeđeno je u ponedjeljak u školskom dvorištu kada ih je za vrijeme odmora napala grupa od desetak mlađih maskiranih muškaraca, potvrđeno je iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info.

Napadači sa kapuljačama dotrčali su oko 15 sati do škole bacajući kamenje, a potom su i fizički nasrnuli na učenike. Intervernirala je Hitna pomoć.

U istoj zgradi u Ulici Mile Budaka, nekadašnjoj Šantićevoj, nastavu na hrvatskom jeziku pohađaju učenici Srednje prometne škole koji su jutarnja smjena. Poslije podne zgradu koristi Mašinsko-saobraćajna škola u kojoj se nastava izvodi na bosanskom jeziku.

U blizini ove škole i ranije je dolazilo do incidenata. Policija je izvršila očevid, a istraga je u tijeku.

“Jučerašnji napad na učenike nije se zbio u krugu škole, kako su pojedini mediji objavili, nego na ulici ispred škole i izvan ograde škole”, rekao je za medije direktor Srednje mašinsko – saobraćajne škole Ahmet Pelko.

Potvrdio je da je skupina mladića, njih oko desetak, za vrijeme velikog odmora iz čista mira počela kamenicama gađati učenike koji su se u tom trenutku našli ispred škole.

“Za vrijeme odmora ispred i oko škole bilo je oko 250 djece. Na svu sreću nitko nije teže ozlijeđen, a u ovakvim slučajevima sve je moglo završiti još i gore. Nadam se da će policijske agencije odraditi svoj dio posla, te da će počinitelje ovog incidenta privesti i sankcionirati na primjeren način”, rekao je direktor Pelko.

Osim kamenicama, počinitelji incidenta su i fizički nasrnuli na pojedine učenike. Pelko je istaknuo kako je veoma brzo na mjesto događaja stigla Hitna pomoć, ali i policija, međutim do sada nitko nije priveden. Događaj se zbio oko 15:40 sati.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.