Kako ukloniti masne mrlje s odjeće

Masne mrlje na odjeći mogu biti tvrdokorne, ali postoje načini kako ih ukloniti.

Evo nekoliko jednostavnih i korisnih rješenja koje možete isprobati kod kuće:

Sredstvo za ručno pranje posuđa

Ako je mrlja svježa, uzmite čist papirnati ubrus te pritisnite na masne mrlje, kako bi apsorbirali što više masnoće. Izbjegavajte brisanje kako ne bi samo još više proširili mrlju. Nakon toga, izlijte na mrlju sredstvo za ručno pranje posuđa, jer su takva sredstva napravljena kako bi privlačila i upijala masti, te će se ona jednostavno odvojiti od tkanine.

Ostavite da odstoji tako 10-ak minuta i pazite da koristite prozirni gel, jer bi obojeni mogao oštetiti svijetlu odjeću. Zatim dio odjeće gdje se nalazi masna mrlja namočite u toploj vodi i ostavite 20-ak minuta, te odjeću operite na uobičajeni način deterdžentom za pranje rublja.

Dječji puder

Posipajte masnu mrlju dječjim puderom i ostavite da djeluje tridesetak minuta, kako bi pokupio masnoću. Zatim uklonite puder četkicom za zube ili većom četkom, ovisno o veličini mrlje te operite u perilici rublja na uobičajeni način (preporuča se minimalna temperatura od 60 stupnjeva).

Kukuruzni škrob

Pospite masne mrlje kukuruznim škrobom i ostavite da djeluje sat do dva. Nakon toga, višak škroba nježno uklonite i blago istrljate zaprljani dio odjeće. Potom, odjeću operite u vreloj vodi, u koju ste dodali nekoliko kapi deterdženta za suđe.

Sol i alkohol

Pomiješajte malo soli s četiri puta više alkohola. Koristeći krpu utrljajte tu mješavinu u mrlju dok ne nestane. Kada uklonite mast, a otopina ishlapi, preostalu sol usišite, a vlažnom krpom obrišite sve nastale mrlje od soli.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.