Kako sačuvati boju kose na ljetovanju?

Nije tajna da se boja za kosu postupno ispire i blijedi na suncu, a često se pojavljuju ineželjene nijanse. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da sačuvate boju kose na ljetovanju!

Za početak, shvatimo što može ubrzati gubitak boje kose, bilo da se radi o plavim ili smeđim nijansama, piše Grazia.

  • Oštećena kosa brže gubi boju.
  • Zanemarivanje pravilne njege za obojenu kosu dovodi do brzog ispiranja boje.
  • Upotreba prevruće vode pri pranju kose također može negativno utjecati na očuvanje nijanse.
  • Česta uporaba sušila za kosu ili pegle ne samo da oštećuje kosu, već i ubrzava gubitak pigmenta.
  • Odlazak na bazen također može postati problem. Voda s kemijskim reagensima, osobito klorom, nije najbolja opcija za obojenu kosu. Reagensi mogu stupiti u interakciju s pigmentom u vlasima i uzrokovati promjenu boje.

Prije svega, pokušajte minimizirati štetu od gore navedenih čimbenika.

Kada se kupate u vrućoj vodi, koristite kapu za tuširanje kako bi vaša kosa bila suha.Operite glavu vodom sobne temperature. Pokušajte pričekati barem 48 sati od bojanja do prvog šamponiranja. Odaberite alate za oblikovanje s kontroliranom temperaturom i postavite ih na najviše 160 stupnjeva.

Obavezno koristite zaštitu od topline. Idete li na bazen, ne zaboravite na kapu za plivanje kako biste smanjili kontakt s vodom. I imajte na umu postojanje takozvanih šampona za keliranje. Oni neutraliziraju klor i metalne čestice koje se nakupljaju u korteksu kose i pridonose neželjenim promjenama boje, piše Grazia.

Obična voda iz slavine također sadrži minerale koji mogu uzrokovati promjenu boje kose. Prisutnost nečistoća razlikuje se ovisno o regiji. Potrebno je obnoviti kosu uz pomoć posebnih alata i postupaka prije bojanja, a ne odmah nakon!

Takozvane obnavljajuće linije šampona i maski doslovno otvaraju ljuskice i “jedu” pigment. Nakon posjeta salonu, u kupaonici bi se trebalo odjednom pojaviti nekoliko proizvoda, svi s oznakom “za obojenu kosu”: šampon, maska ​​i sredstvo za njegu koja se ne ispire, piše Grazia.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.