Kako prirodno povećati razinu progesterona u tijelu

Ako imate problem s nedostatkom hormona progesterona, donosimo vam tri načina kako ga možete riješiti.

Progesteron je hormon koji igra veliku ulogu u tijelu žene – veoma je povezan s trudnoćom, menopauzom, ali i zdravljem općenito.

Žene često pokušavaju povećati razinu progesterona u situacijama kada žele zatrudnjeti, zato što niske razine tog hormona mogu uzrokovati pojavu neplodnosti ili čak spontanih pobačaja, a uz to i probleme s mokrenjem, neregularne mentruacije, probleme sa seksom te povećanje težine.

Postoje razni obliki uzimanja progesterona kao dodatka organizmu, u obliku tableta,krema ili čak preko prehrambenih namirnica.

Kod uzimanja tableta, žene moraju biti svjesne da jetra veoma brzo razgradi uneseni progesterom, stoga male količine odlaze u krvotok. Postoje i čepići s progesteronima koji se unose vaginalno, piše Rtl.hr.

Ako tražite brži način unosa velikih količina progesterona, posegnite za kremama. Tijelo ih odmah apsorbira pa hormoni brzo stignu u krvotok.

No, ukoliko niste pobornice tableta, a ni krema, razinu progesterona možete povisiti čak i konzumiranjem namirnica koje potiču njegovo izlučivanje, kao što su brokulešpinat,kupuscvjetačabundevine sjemenke te orašasto voće.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.