Kako prirodno izliječiti opekotine od sunca

Savjeta o izbjegavanju sunca vam je vjerojatno i preko glave, tako da znate kad smijete izložiti svoje tijelo i koji faktor koristiti.

No, svima nam se dogodi da zanemarimo savjete, zaboravimo se namazati i onda navečer počnemo osjećati zatezanje kože i peckanje, a izgledamo kao svježe kuhani rak.

U takvoj se situaciji najbolje okrenuti prirodi i ljekovitim tvarima kojih ima u izobilju oko nas, a dobar dio njih naći ćete odmah u kuhinji ili hladnjaku. Za početak, maslinovo ulje uvijek je odličan odabir, a ako pri ruci imate i lavandinog, na konju ste.

Visok postotak nezasićenih masti i vitamina A i E u maslinovom ulju regenerirat će vam kožu, a lavandino ulje koristite u izvornom obliku, jer je već par kapi na koži dovoljno da smiri iritaciju.

Ako imate lubenicu i krastavce u hladnjaku, napravite sok od njih i pomiješajte u jednakim dijelovima. Lubenica je puna antioksidansa, beta karotena i vitamina C i B6 koiji će ublažiti opekotine, a krastavce možete i nasijeći na kolutove i staviti na kožu. Vitamini A, B i C iz krastavca brzo će ublažiti upalu, a voda koje ima više od 90 posto navlažiti sasušenu kožu.

Opekline se mogu mazati i kantarionovim uljem ili gelom od aloe vere, a vrlo su učinkoviti oblozi od kamilice. (Metro-portal.hr)

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.