Kako ojačati nokte?

Donosimo vam savjete koji će vam pomoći da napokon stanete na kraj lomljivim noktima.

Poduzeli ste sve mjere, izbacili štetne proizvode, čak i promijenili prehranu, ali vaši nokti su i dalje krhki?

Suosjećamo s vama i zato vam donosimo trikove kojima ćete napokon postići da su vaši nokti snažni i zdravi, piše Elle.hr.

Proizvodi za njegu

Baš kao što svaki dan stavljate hidratantnu dnevnu kremu na lice, isti takav tretman trebali bi dobiti i vaši nokti. Obavezno svakodnevno koristite ulje za kutikulu nokta, primjerice na bazi badema i već ste na pola puta do zdravih i snažnih noktiju.

Vitamin B9

Vaši nokti su njegovani, ali i dalje ne možete postići savršenu manikuru? Razlog tome mogao bi biti nedostatak vitamina B9. Povećajte unos zelenog povrća, grahorica i gljiva i osigurajte svom organizmu dovoljne količine ovog vitamina.

Suplementi

Čak i u slučaju da vodite računa o prehrani i hranite se zdravo i raznovrsno, postoji mogućnost da vam nedostaje biotina, a to se najčešće manifestira lomljivim noktima ili kosom. Savjetujte se s liječnikom i počnite konzumirati suplemente koji će vašem organizmu osigurati potrebne doze biotina.

Pogrešna rašpica za nokte

Preagresivne rašpice za nokte mogu dodatno oštetiti nokte i pojačati pucanje i listanje nokta, stoga zbjegavajte metalne i grube rašpice.

Aceton

Možda doista jest najjednostavniji način za uklanjanje laka za nokte, ali ako je ikako moguće potpuno ga izbacite i odlučite se za blaže opcije. Aceton je izuzetno agresivan i nepotrebno isušuje nokte što dovodi do dodatnog pucanja i listanja.

Keratin

Postoje razne verzije proizvoda koje služe ojačavanju noktiju, ali ponekad znaju biti toliko agresivni da nokti postanu pretvrdi i pucaju iz tog razloga. Najbolja opcija su proizvodi koji sadrže keratin koji je prirodni sastojak noktiju, a zaslužan je za čvrstoću i fleksibilnost.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.