Kako očistiti podove bez sredstva za čišćenje?

Često se nađemo u situaciji kada treba očistiti podove, ali nemamo pri ruci odgovarajuće sredstvo za čišćenje.

Možda ste ostali bez sredstva ili ste se našli u nekom trenutku kada nije moguće otići u kupovinu. Bez obzira na razlog, postoji nekoliko jednostavnih načina kako očistiti podove koristeći samo sastojke koje već imate kod kuće.

Voda i ocat

Voda i ocat su izuzetno korisni za čišćenje podova jer su prirodni dezinficijensi i odstranjivači mrlja. Pomiješajte ocat i vodu u omjeru 1/4 u boci sa raspršivačem. Raspršite ovu mješavinu po podu i obrišite čistom krpom ili mopom. Ovo je posebno efikasno za tvrde podove poput pločica ili laminata.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je još jedan prirodni čistač koji možete koristiti za čišćenje podova. Pospite sodom bikarbonom po podu i lagano je utrljajte krpom ili četkom za čišćenje. Nakon toga, operite pod vlažnom krpom kako biste uklonili preostalu sodu bikarbonu i prljavštinu.

Limun

Limun je odličan za uklanjanje masnoća i neugodnih mirisa sa podova. Iscijedite sok limuna i pomiješajte ga sa vodom. Koristite ovu mješavinu da obrišete podove, posebno na mjestima gdje je potrebno osvježenje ili uklanjanje masnoća.

 Voda i sapun za posuđe

Ako nemate ništa drugo pri ruci, jednostavan sapun za posuđe može biti koristan za čišćenje podova. Pomiješajte malu količinu sapuna za posuđe sa toplom vodom i koristite ovu mješavinu za brisanje podova. Budite oprezni da ne koristite previše sapuna, jer to može ostaviti sloj koji je teško isprati.

Tablete za pranje posuđa

Tablete za pranje posuđa mogu se također iskoristiti za čišćenje podova, ali treba biti oprezan zbog njihovih sastojaka. Stoga, malu količinu tablete rastvorite u vodi i obrišite podove. Također, preporučuje se temeljno ispiranje poda čistom vodom nakon čišćenja kako biste uklonili sve ostatke deterdženta.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.