Kako je jedna vrana natjerala poštare u paničan bijeg

Jedna ratnički raspoložena vrana zadaje velike nevolje kanadskoj pošti u Vancouver.

Vrana nazvana “Canuck” ima čak i svoj Twitter profil, a kanadska pošta morala je za sada priznati jednu, makar možda i privremenu, kapitulaciju.

Nakon niza napada na poštare, dostavljači poštanskih pošiljki privremeno su povučeni s ulica, kazao je glasnogovornik pošte Phil Legault.

Više poštara bilo je žrtvom zračnog napada u blizini tri stambene jedinice u istočnome dijelu ove zapadnokanadske metropole. Lokalni mediji govore o krvavim ranama kod jednog poštara.

Naravno, pošto se u žargonu za Kanađane, posebice one s malo više adrenalina i malo manje smisla za konvencionalno ponašanje koristi izraz Canuck, i agresivna vrana je odmah dobila svoje ime.

“Canuck the Crow” već je primijećen i u ”vožnji” podzemnom željeznicom, zatim prilikom pokušaja krađe doručka iz jednog restorana breze hrane, a navodi se i kako je ‘ukrao’ jedan nož s mjesta zločina na kojem je vođena istraga.

U svakom slučaju, putem Twittera može se pratiti što ”luda” kanadska vrana smišlja i poduzima, a na sličnu temu početkom godine američki rapper Snoop Dogg na svome je Twitter postavio sliku vrane s nožem u kljunu, uz prigodan tekst “Znat ćeš da se nalaziš u lošem susjedstvu kad vranu koja nosi monitor oko gležnja ugledaš s nožem u kljunu”.

Inače, dok je jednima do šale, kanadska pošta traga za rješenjima kako bi svatko dobio svoju poštu.

Za sada stanari ugroženog područja moraju ići sami u poštansku ispostavu po pošiljke koje glase na njih, a glasnogovornik pošte obećava kako će se isporuke čim prije ponovno ići kroz uobičajene kanale, ”čim se osigura sigurnost za poštare”.

Nedavno je u austrijskom gradu Linzu zabilježeno više napada vrana na ljude. Znanstvenici to objašnjavaju teorijom o instiktivnom ponašanju prica u vrijeme gradnje gnijezda i podizanja ptića, kako bi obranile svoje stanište od uljeza.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.