Kako je Gotovina doveo u red generale: “Koga vi sramotite? Vi ste budale, k**evi ratnici”

Petar Malbaša, ratni snimatelj koji i danas raspolaže sjajnom kolekcijom zapisa iz Domovinskog rata, ujedno je i čovjek koji je ovjekovječio “olujni trenutak” koji se dogodio 6. kolovoza 1995., samo dan nakon oslobađanja Knina.

Toga dana je, naime, general Ante Gotovina “doveo u red” hrvatske generale koji su na lovorikama pobjede u Kninu posve zanemarili svoje dužnosti i dopustili “raspašoj” u gradu.

Damir Krstičević, Ivan Korade, generali Rahim Ademi, Ljubo Ćesić Rojs i Miljenko Crnjac samo su neki od mnogih koji su sagnuli glavu i šutke odslušali lekciju o vojničkom ponašanju koje se, nakon oslobođenja Knina, Gotovini nimalo nije svidjelo.

Totalni kaos! Vi ste kao razmažena dica!

Totalni kaos! Operacija je izvedena uredno i na najvišoj razini, a poslije bitke – kaos! Kao razmažena dica, bez ikakve odgovornosti! Je li kontaktiran župan, zatraženi vatrogasci, civilna zaštita? Gdje nam je križ? Jedan križ je teško naći! Jedan križ! Škoriću, di je križ!?, a kada je dobio odgovor: Nismo ga našli, gospodine generale!, Gotovina nastavlja: Pa da si stao u Sinj fratrima i zamolio, oni bi ti dali deset! To je zato što ste budaletine! Zato što ste nesposobni! A sposobni ste da balite na kamere, da se slikate, to jeste sposobni! Jedan križ niste sposobni naći! A da ne govorim ono što se vidi u gradu – to je sramota! Barbari, vandali rade ovako, oni koji su plaćeni i ratuju po ratnom plijenu!, grmio je Gotovina na kaos koji je zavladao nakon osvajanja Knina.

Imate pet sati da uredite grad!

Koga vi sramotite!? Sami sebe i one kojima zapovijedate i za koje odgovarate!, rekao je Gotovina, a onda se još žešće obrušio na časnike:

Ako ne znate raditi zadatak za koji vas nitko nije vukao za kosu, izvolite ući u bitku i pješadiju! Reći ćete, bio sam u ratu! Ku**evi ste vi ratnici! Svaki dan je novo dokazivanje za ratnika!

Za ovaj sad nered koji je ovdje vi ste najodgovorniji. Imamo vremena pet sati da grad bude uredan i da ima sve ono što je potrebno da dočeka hrvatsku vlast, poručio im je na kraju.

(www.jabuka.tv)13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.