Kako izravnati kosu bez uporabe topline?

Stručnjaci otkrivaju elegantna rješenja bez oštećenja.

Preoblikovanje valovite kose u ravnu često uključuje obilnu upotrebu kemikalija, sušila za kosu i pegle za kosu – što može dovesti do oštećenja.

Iako tehnike za ravnanje kose bez topline možda neće funkcionirati na svakome – Iskreno, nije baš realno očekivati baš ravnu, ravnu kosu ako počinjete od jako kovrčave kose bez upotrebe neke vrste topline, kaže Jill Engelsen, viši stilist u Butterfly studiju u New Yorku — moguće je doći blizu ravne ako započinjete s prirodno valovitom, srednjom do finom kosom, piše Elle.hr.

Vrlo je važno početi s pravim šamponom i balzamom napravljenim za ravnu kosu, kaže slavna stilistica Laura Polko. Nakon pranja, pokušajte izvući što je više moguće vlage, a zatim nanesite kremu za zaglađivanje – ili upotrijebite regenerator za pripremu kose i serum za zaglađivanje ili ulje, ovisno o tipu kose.

Za dugu do srednju duljinu kose koja se lako izravnava, možete provlačiti četku kroz mokru kosu i čvrsto je povući rukama svakih nekoliko minuta sve dok se ne osuši, objašnjava Engelsen

Kada se potpuno osuši, upotrijebite prirodni proizvod kao što je kokosovo ulje da biste opustili kutikule kose i uklonili kovrče.

(www.jabuka.tv) 

 
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.