Kafić prodaje šalicu kave za 920 eura

Brew Lab Cafe u Penrithu u Australiji prodaje neke od najboljih vrsta kava, a među njima je jedna posebna, napravljena od zrna koji raste na 1.700 metara nadmorske visine pored vulkana u Panami.

Međutim, kupci moraju pomno planirati uživanje u kavi jer je kafić naručuje tek nakon što kupac to zatraži, kako bi osigurao svježinu. To znači da su potrebna oko dva tjedna da stigne.

Tada stupimo u kontakt s dečkima u Panami, oni ispeku kavu samo za tu priliku i zatim je pošalju privatnim zrakoplovom, objasnio je Mitch Johnson, vlasnik Brew Laba za australski 9News.

Otmjeno putovanje specijalne kave bez sumnje pridodaje njezinoj vrijednosti od 1.500 australskih dolara, odnosno 920 eura. Zrna ove kave vrhunske su kvalitete i ocijenjena su iznad 90, a riječ je o oznaci koja određuje početak praga ljestvice najboljih zrna.

Nakon što zrna stignu, podvrgavaju se preciznom postupku kuhanja u Brew Labu koji uključuje prethodno navlažen filter i vodu kuhanu na točno 94 stupnja Celzijeva. Kava prolazi kroz nekoliko postupaka prelijevanja, a svaki je savršeno tempiran kako bi osigurao savršen okus.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Brew Lab Cafe (@thebrewlabcafe)

Je li vrijedna tolikog novca? Možda i jest ako volite piti čaj. Da, dobro ste pročitali.

Većina ljudi, kada pije ovu kavu, kaže da je njihov prvi dojam da je to više poput čaja nego kave, objasnio je vlasnik, dodajući kako je okus toliko dobar da izaziva suze radosnice.

Ipak, u ovom su kafiću dostupne i povoljnije kave, no i dalje su puno skuplje nego od prosjeka. Dosta mušterija dolazi nam jednom tjedno kako bi isprobalo naše kave od 100 ili 200 australskih dolara (oko 60 i 120 eura), otkrio je vlasnik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Brew Lab Cafe (@thebrewlabcafe)

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Još jedan dokaz da nestaje zdravog razuma u ljudskom rodu. Što više napreduje tehnologija to se više ljudski rod vraća u stanje kad je bio još majmun.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.