Kada zatrudnjeti: Od godišnjeg doba do poklapanja rođendana

Odluka o osnivanju obitelji je veoma velika i važna, a jednom kada je donesete važno je i da znate u koje je doba godine najbolje začeti dijete.

Svakako, rijetko se dogodi da planirana trudnoća bude “isplanirana do kraja”, ali ukoliko imate rijetku privilegiju biranja, razmotrite sljedeće stvari.

Ukoliko želite roditi u ranu jesen, uzmite u obzir da ćete posljednje mjesece trudnoće provesti izloženi visokim temperaturama, što može biti veoma mučno i neugodno. Mnoge žene biraju roditi na proljeće jer izbjegavaju trudnoću tijekom ljetnih mjeseci. Sve zdravstvene probleme lakše je svladati kada je vani malo svježije.

Još jedan važan faktor koji morate uzeti u obzir kada planirate začeće obitelji jeste vaše zdravlje. Patite li od depresije ili poremećaja ponašanja uzrokovanim promjenom godišnjeg doba?

Ako je odgovor da, možda trebate razmisliti o tome da tempirate svoju trudnoću tako da se ne poklapa sa zimskim periodom, jer “zimska depresija” može ozbiljno utjecati na vas, a to u kombinaciji s hormonalnim promjenama koje se događaju u trudnoći nije dobra stvar ni za vas, a ni za vašu bebu.

Neki žele roditi u mjesecu kada većina obitelji slavi rođendane, dok drugi žele obrnuto. Ima i onih koji ne žele da se rođendan djeteta poklapa s praznicima, tako da je važno da pažljivo osmotrite kalendarske stranice i zaključite koji vam datum najviše odgovara.

Uzmite u obzir i posao kojim se bavite, računajte na to da ćete morati uzeti obiteljsko odsustvo kada rodite te da ćete biti odsutni s posla nekoliko tjedana ili mjeseci, prenosi Klix.ba.

Ako vaš posao cvjeta u ljetnoj sezoni, onda računajte na to da bi bilo najbolje da zatrudnite krajem proljeća kako bi rodili početkom godine i bili spremni za posao početkom ljeta.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.