Kada kreće izgradnja tunela Prenj?

Planirani rok za potpisivanje ugovora o izgradnji tunela Prenj je rujan ove godine, a rok za završetak projekta je kolovoz 2030. godine.

Ovi rokovi su definirani planom poslovanja i usuglašeni su s kreditom, rečeno je za Dnevni avaz iz Autocesta FBiH.

Također, naglašavamo kako su navedeni podaci podložni promjeni ovisno o tijeku evaluacije i brzine odgovora kreditora i ponuđača ili eventualnih zahtjeva od ponuđača, pojašnjavaju iz Autocesta FBiH.

Treba naglasiti kako izvođač za ovaj megaprojekt nije izabran. Prijavljeno je osam tvrtki, a šest je ostalo u igri.

Projekt izgradnje dionice tunel Prenj je u fazi evaluacije pretkvalifikacijske faze za odabir izvođača radova. Nije poznato tko će biti izvođač radova u ovom trenutku. To će biti poznato tek nakon što banka dadne suglasnost na kombinirani evaluacijski izvještaj druge faze tendera koja još nije ni započela, navode iz Autocesta FBiH.

Podsjetimo, radi se o tunelu dužine 11 kilometara, što je deveti najduži cestovni tunel u Europi, a prvi je u BiH koji prelazi granicu od šest kilometara. Ukupna vrijednost projekta je oko 800 milijuna maraka (400 milijuna eura).

Odabrani favoriti za izgradnju najskupljeg tunela u BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)

1 komentar

  • A kada kreće izgradnja brze ceste Ovojci -polugrina -gorica sve se gradi samo ništa prema Širokom Grudam ,odgovorni Čović ,Lasić

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.