Kada će biti asfaltiran prilaz ambulanti u Uzarićima?

Prostor oko Ambulante obiteljske medicine u Uzarićima, koja pripada Domu zdravlja Široki Brijeg, dugi niz godina nije asfaltiran te je otežan pristup samom objektu, pogotovo invalidima i teže pokretnim osobama.

Mještanin sela Uzarići javio se portalu Jabuka.tv te nam je kazao da se radi o površini cca 50 m² te da već tri godine dopisima prema nadležnim institucijama pokušava riješiti ovaj problem.

Makadam oko uzarićke Ambulante bio tema na Gradskom vijeću, stiže asfalt

Posljednji dopis poslao je o ožujku 2022. godine kada je i nastala fotografija prilaza koju nam je poslao.

S radom Doma zdravlja i osobljem smo prezadovoljni, ali zar je potrebno da invalid u kolicima treba sa sobom voditi dva nosača kako bi pristupio liječničkom pregledu?, pita se mještanin Uzarića.

Fotografija nastala u ožujku koju je mještanin poslao nadležnim institucijama

Isti je iz revolta ispred ulaza u zgradu Gradske uprave te Vlade Županije Zapadnohercegovačke ostavio kante s kamenjem koje je prikupio ispred uzarićke ambulante kako bi tim potezom pokušao od nadležnih dobiti reakciju, no bezuspješno.

Kanta s kamenjem ispred zgrade Gradske uprave (Foto: Čitatelj)

Želim vam se obratiti u ime mještana sela Uzarića s molbom da se napravi adekvatan prilaz do Doma zdravlja. Koliko znam, Dom zdravlja na Uzarićima postoji već petnaestak godina. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su pomogli u izgradnji i opremanju istog. Iz iskustva mogu pohvaliti sve djelatnike i doktore naše područne ambulante. Njihova dobra usluga puno pomaže liječenju stanovništva te im poboljšava kvalitetu života.

Početkom ove godine koristio sam usluge doma i primijetio da prilaz nije asfaltiran kada sam vodio teško bolesnog oca koji se nije baš najbolje snalazio na makadamu. Kroz priču sam saznao od jednog kolege da je on bio prisutan kada su pacijenta u invalidskim kolicima nosili do vrata.

Mislim da to nije potrebno. Te vas ovim putem molim da se ovo asfaltira, betonira ili pokocka. Što god. Toliko puta je u selo dolazio asfalt i da nitko nije ovaj problem riješio, iako tu nema puno kvadrata. Asfaltiralo se oko crkve, oko škole, igralište i to sve u krugu od 50 metara, stoji između ostaloga u dopisu kojeg je mještanin Uzarića slao nadležnim institucijama o ožujku ove godine.

Kanta s kamenjem ispred zgrade Vlade ŽZH (Foto: Čitatelj)

Kada će prilaz ambulanti u Uzarićima, koju koriste i mještani Jara, Biograca i Ljutog Doca, biti saniran, točno se ne zna, no prvi koraci su već učinjeni.

Ispred Mjesne zajednice Uzarići poslali smo zahtjev Gradu i Županiji da se odobre sredstava za asfaltiranje prostora ispred ambulante kao i za planirano asfaltiranje ceste prema Krtinama u dužini od kilometra prema Krtinama, potvrdio je za portal Jabuka.tv predsjednik Mjesne zajednice Uzarići Mile Zovko.

Kako doznajemo, zahtjev je ”prošao” na Gradskom vijeću Širokoga Brijega, a očekuju se i određena sredstva s federalne razine. Asfalt bi trebao ”doći” u Uzariće tijekom ljeta.

(www.jabuka.tv)

46 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.