Judašima Hercegovca nakon godinu dana stanke 25 medalja i četiri pehara iz Laktaša – Jabuka.tv

Judašima Hercegovca nakon godinu dana stanke 25 medalja i četiri pehara iz Laktaša

Nakon više od godinu dana pauze i bez natjecanja radi pandemije COVID-19 judo klub Hercegovac Mostar nastupio je na međunarodnom natjecanju “Laktaši Open” 2021.

Zanimljivo je to da je upravo posljednji turnir koji na kojemu su Hercegovci nastupili bio prije nešto više od godinu dana i to upravo Laktaši Open.

Ovogodišnje izdanje okupilo je preko 1.300 judaša i judašica iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske i BiH te preko 60 judo klubova. Najstariji mostarski judo klub osvojio je čak 25 odličja od čega devet zlatnih, dvije srebrene i 14 brončanih medalja. U ukupnom plasmanu Hercegovac se probio do visokog drugog mjesta. Od pet prvoplasiranih ekipa četiri su iz Srbije i među njima i mostarski Hercegovac. Prvo mjesto osvojila je ekipa Cementa iz Beočina.

  • Zlatne medalje: Nera Prce (zlato i u konkurenciji starijih), Dea Dobroslavić, Lana Čović Stanić, Mario Novak, Ivana Buntić, Nina Grubišić Čabo, Petra Čuljak i Ivano Đinkić
  • Srebra: Gabriela Raič (srebro i u konkurenciji starijih)
  • Bronce: Petra Čuljak, Ivana Buntić, Lana Čović Stanić i Ina Ravlić uzele su bronce u uzrastu starijih od sebe te još Ana Vranješ, Lorena Vučić, Vana Šarac, Marko Čerkuč, Luka Bubalo, Ina Ravlić, Petar Kožul, Domagoj Pušić i Mile Brkić u svojoj uzrasnoj konkurenciji.

Peta mjesta i korak do medalje bili su Stefan Juka, Ivan Letica i Laura Sušac.

Osim drugog mjesta u ukupnom plasmanu Hercegovci su proglašeni za najbolje ekipe curica do 13 i do 15 godina te dječaka do 15 godina.

Više nego dobar start budući da je godina iza nas bila bez ikakvog sadržaja. Nadamo se postupnoj normalizaciji stanja i da će se u skorije vrijeme vratiti i sva natjecanja na kojima smo inače tradicionalno nastupali. Što se samog natjecanja tiče konkurencija je bila zaista jaka i brojna stoga naši dobri rezultati dobivaju na još većoj težini. Na nama je da nastavimo ovim tempom treninga kako bi smo one glavne turnire dočekali u što boljoj formi. Već idućeg vikenda naši mlađi članovi nastupaju u Trebinju. Natjecanja su krenula i jako smo sretni zbog toga, priopćili su iz kluba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.