Josipa Rimac u naselju jurila 130 km/h, a vozačka joj nije oduzeta zbog bizarnog razloga – Jabuka.tv

Josipa Rimac u naselju jurila 130 km/h, a vozačka joj nije oduzeta zbog bizarnog razloga

Iako su u prekršajnoj prijavi kninski policajci predložili da se Josipi Rimac, bivšoj hrvatskoj državnoj tajnici Ministarstva uprave i bivšoj kninskoj gradonačelnici, zbog prekoračenja brzine kretanja izrekne 10.000 kuna kazne i oduzme joj vozačka dozvola na tri mjeseca, Općinski ju je sud nedavno kaznio s 3.000 kuna i naložio joj plaćanje 100 kuna sudskih troškova.

Vozačku je uspjela zadržati jer je, osim priznanja i izraženog žaljenja, sudu uz zamolbu objasnila da joj je vozačka dozvola neophodna zbog kaznenog postupka koji USKOK vodi protiv nje daleko od mjesta stanovanja, a autobusne linije su rijetke.

U policijskoj prijavi stoji da je 7. ožujka prošle godine oko 11 sati, dakle nepuna dva mjeseca prije nego je uhićena u USKOK-ovoj akciji zbog indicija u koruptivne radnje, u mjestu Uzdolje u općini Biskupija, točnije ispred kućnog broja 163 Čenićeve ulice njezinu brzinu kretanja Audijem splitskih oznaka snimio policijski uređaj Cordon M2.

Kroz naseljeno mjesto gdje je dopušteno kretanje 60 km/h, Rimac se vozila 130 km/h i ta joj je brzina umanjena za deset posto sigurnosne razlike pa je prijavljena da se kretala brzinom koja je veća za 57 km/h od dopuštene. Za policiju je prekršila čl. 53 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želim samo istaknuti kako inače poštujem sve prometne propise, nadasve ograničenja. Ali toga dana sam neprilagođeno vozila zbog kašnjenja na sastanak u Drnišu želeći na planiranu adresu stići prije štićene kolone koja se kretala na istoj trasi od Knina prema Drnišu. Nisam koristila službenog vozača niti službeno vozilo. Žao mi je zbog počinjenog prekršaja i molim da mi se pri određivanju kazne uzme u obzir da do sad nisam kažnjavana za ovakve prekršaje. I vozačka dozvola mi je nužna zbog učestalog odlaska u Zagreb zbog sudjelovanja u postupku koji se vodi u USKOK-u, jer su autobusne linije Knin-Zagreb svedene na jednu dnevno, stoji u obrani od 1. veljače ove godine koju je Rimac dostavila kninskom Općinskom sudu, prenosi Jutarnji list.

Sud je njezinu obranu uvažio te je stava da će se svrha kažnjavanja postići izricanjem ublažene novčane kazne te da će ista djelovati odgojno na Rimac, trenutno prvoosumnjičenu u aferi Vjetroelektrane, da ubuduće ne čini prekršaje.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)


19 komentara

  • Ova Lesi je zlo za Knin. Nacelnik policije iz Drnisa bivsi zidar u Rusiji i Ivica Krvavica dokazano lopov nije je adekvatno kaznijo. Njoj i 50 godina zatvora je malo sta je pokrala ne samo vjetrenjace. Bez bivseg zapovjednika Lelasa alkoholicara bez Rimac bez suca Krvavice nisi mogao nit jedan posao samostalno raditi bez njihova blagosliva sto znači reketa. Ne pricam napamet jer se to meni desavalo u Kninu. Nisam dao reket i 3 puta su me zatvarali zbog remecenja javnog reda i mira.! Kako??? Imao sam lokal posalju mi par drogerasa ja im nedam unutra i problemi tuca. Posalju mi druge problematicne goste pocnu mi razbijati u lokalu kazem im nemojte vise neide oni opet. Potjeram ih vani vani me napadnu naravno da cu se branit kao i svak kada nemoze izbjeci pritvor po mjesec i tako 3 puta. Prije toga sam isao u Uskok i ispricao tko je htio od mene reket nisam dao i od tada imam problema. Uskok nista nije poduzeo mada sam trazio da se podvrgbem detektiru koji nije mjerodavan ali bar pokaze jesam li lagao na njih ili ne. To su odbili. Prodam sve i napustim taj tuzni Grad gde moras biti poskusan davati navedenima novce ili si najebao. To je ta Rimac Lelas bisvi zapovjednik policije alkoholicar i Mile Matica zet sudac Ivica Krvavica. Ti su mocnici i za njih zakon ne vrijedi.

  • Zurila kuci cerkama i muzu sa hebacine. Koji je ovo lopov ali turbo. Sjeme zla za HR a pogotovo za Sibensko Kninsku zupaniju. Ali eto nije odala Plenkija i druge sto su podjelili milione. Rava zesca.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.