Josip Mijić izložio radove u Tuzli

Izložba radova akademskoga slikara Josipa Mijića otvorena je u utorak u Galeriji “Kristian Kreković” u Franjevačkom samostanu u Tuzli.

Izložbom pod nazivom “Aranea” travnički umjetnik i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru publici se predstavio specifičnom zbirkom skulptura u obliku kocki u crnoj boji, na koje su aplicirane paukove mreže.

Cijela izložba je projekt koji neizravnim putem propituje odnos čovjeka prema čovjeku i čovjeka prema prirodi. Bijelom paukovom mrežom, apliciranom na crnim kubnim formama, želi se ukazati na krhkost stvorenoga i na njegovu ovisnost o Stvoritelju, kaže Mijić.

O Mijićevim radovima govorio je profesor na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Marko Šošić, koji je rekao da je autor posebnom tehnologijom primijenjenom na crnim kockama uspio sačuvati paukovu nit koja je neponovljiva.

Ova postavka je specifična, jer se događa danas, ovdje, sada i nikada više, u kontekstu ljudi, vremena i prostora koji je jedinstven sam po sebi, kazao je Šošić.

Organizatori izložbe koja ostaje otvorena 15 dana su Franjevački samostan i HKD “Napredak” – Glavna podružnica Tuzla, javlja Fena.

Galerija Rondo: Mijićeva “Aranea” iznenadila i oduševila Mostarce

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.