Josip Grubeša donosi odluku o Mamićevu izručenju

Sud Bosne i Hercegovine ponovno će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića jer je prihvaćena žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na prvostupanjsku odluku kojom je taj zahtjev odbijen prošlog tjedna.

O Mamićevu eventualnom izručenju Hrvatskoj odlučivat će izvanraspravno vijeće Suda BiH nakon što je kao utemeljena prihvaćena tužiteljska žalba zbog činjenice da je odluku u tom predmetu sama donijela sutkinja Tatjana Kosović, a ne sudsko vijeće, objavio je Dnevni avaz.

Nakon pravomoćne odluke Sud BiH o njoj će izvijestiti Ministarstvo pravosuđa s obzirom na činjenicu da konačnu odluku o tome hoće li Mamić biti izručen donosi ministar Josip Grubeša. Županijski sud u Osijeku za Mamićem je raspisao međunarodnu tjeralicu pošto je pobjegao iz Hrvatske uoči izricanja prvostupanjske presude kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Mamić je u međuvremenu ishodio bosanskohercegovačke dokumente i pozvao se na državljanstvo te zemlje kao zapreku izručenju što je Sud BiH i potvrdio 15. lipnja, dan pošto je po zahtjevu iz Hrvatske Mamić priveden i saslušan.

Mamićev bh. odvjetnik Zdravko Rajić drži da ni novi postupak neće promijeniti prvobitnu odluku jer su činjenice nepromijenjene.

Mislim da, u biti, od toga nema ništa, jer je ovdje sve jasno, izjavio Rajić.

(Hina)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.